Ilmaston lämpeneminen (olkoon syynä sitten ihmiset tai luonnolliset tekijät) on tietysti eräs syy. Kivesten lämpeneminen (erityisesti kun miehet pitävät kireitä farkkuja), on jenkkien EPAN tutkimusten mukaan eräs syy. EPA myös väittää, että munuaiskivet lisääntyvät elimistön kuivumisen (ilmaston lämpeneminen!) myötä. Mielestäni siihen vaikuttaa enemmän ruokavalio (kärjistetysti: jos syöt esim. raparperia, siinä oleva oksaalihappo kalsiumsuolojen kanssa aiheuttaa saostumien muodostumista).

EPA on siis USA:n ympäristöviranomainen.

Sperman huonontumiseen vaikuttaa (mielestäni) se, että ihmisen orgaaninen evoluutio on (jo aikaa sitten) pysähtynyt: roska dna, jota on paljon enemmän kuin geeneja tai geeniryhmiä, alleeleja, on jo aikojen saatossa saanut aikaan edullisimmat geenimuunnokset. Se ei enää ole "käytettävissä" kuten tuhansia vuosia sitten.

Myös ihmiskunnan älyllinen kehitys on pysähtynyt: useat tutkimukset eri yliopistoissa (mm. Norjassa) osoittavat tämän. Niinpä esim. "einsteinien" syntyminen on yhä epätodennäköisempää kuin esim. satoja vuosia sitten.

La, 2009-02-28 18:55

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.