Hei!
Ostin masait työkengiksi v. 2007. Ensimmäisinä päivinä kävelyni oli "pomppivaa" ja otin liian pitkiä askelia kävellessä. Tarkkuutta vaativien työtehtävien aikana masait piti riisua pois koska keinupohjien päällä seisominen on kuin tekisit töitä tasapainolaudalla seisoen. Työpäivän päätteeksi kun otin kengät pois jalasta ja vaihdoin tasapohjaiset, tavalliset kengät niin jalkateräni läpsyi alustaan ja kävely tuntui oudolta.
Parin viikon käytön jälkeen olin tottunut masaihin niin hyvin, että en enää "huomannut" käyttäväni masaita, eikä muutkaan huomanneet. Masaiden käytön myötä alaraajojeni lihakset vahvistuivat ja pitkän jalkojen päällä olemisen jälkeenkään alaraajoissani ei ollut turvotuksia. Huomasin pitkän käytön aiheuttavat lonkan alueen lihasten jännittymistä ja pakaravenytyksiä piti tehdä joka päivä ettei lonkkien liikuvuuteen olisi tullut liikerajoitusta. Jos kenkien käyttöön tuli taukoa niin uudelleen käyttöä aloittaessani polvitaipeessa tuntui työpäivän jälkeen pientä rasituskipua.
Markkinoille on tullut myös muita jalkineita joissa on keinupohja. Nämä kegät ovat hyvät erityisesti henkilöille joilla on isovarpaan tyvinivelen liikearkuutta, koska tästä nivelestä ei keinupohjakengillä kävellessä tule liikettä vaan liike tulee nilkkanivelestä.

>zirppy Ke, 2011-05-18 12:02

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.