Hämmentävää on tämä neuvo:
"Mutta paistamiseen käyttämäni rypsiöljyn joudun vaihtamaan voihin tai kylmäpuristettuun oliiviöljyyn. Paistettaessa rypsi- ja auringonkukkaöljyssä omega6-rasvahapot menevät pilalle ja menettävät antioksidanttinsa. "

Lukuisista muista lähteistä olen ymmärtänyt että nimenomaan kylmäpuristettua oliiviöljyä ei tulisi kuumentaa, sillä silloin sen rasvakoostumus muuttuu epäedulliseksi. Sen sijaan ymmärtääkseni rypsiöljy kestää paremmin kuumentamista. Voi olla että ei ei täydellisesti, mutta paremmin. Etelänmaissa heillä käytetään erityyppisiä oliiviöljyjä eri tarkoituksiin, eikä extra virgine -öljyä sielläkään yleensä kuumenneta.
Voisikohan toimittaja tarkistaa tämän tiedon useammasta lähteestä.

>Oliivi Ma, 2011-07-04 10:57

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.