Niinpä niin. Tässähän on amerikkalaisen yltiöindividulistisen ja uusliberalistisen ajattelun tuote: "Jokainen on oman onnensa seppä. Ja kun tarpeeksi yrittää (vaikka vain ajatella), niin jokainen voi menestyä. Ryysyistä rikkauksiin."

Tätähän voitaisiin soveltaa mm. nälänhädästä kärsivissä maissa: "Ajatelkaa vain ruokaa joka päivä, niin jossain vaiheessa se lautanen pläjähtää siihen eteen kuin manulle illallinen." Tai sodasta kärsiviä käsketään ajattelemaan vain rauhaa riittävän aktiivisesti, niin ei aikaakaan kun rauha jo koittaa.

Totta on, ettei negatiivinen ajattelu johda sen paremmin hyvään, ja positiivinen ajattelu varmaan pitää stressitasoa alhaisena. Mutta on täysin idioottimaista idealismia kuvitella, että ajatusten voimalla ratkaistaan elämän ongelmat.

Siksi toisekseen, tuossa magneettianalogisassa on looginen virhe: samanmerkkiset navat karkoittavat toisiaan, siis positiivinen napa karkoittaa positiivista, negatiivinen negatiivista. Näin ollen, jos tämä "salaisuus" toimisi kuin magneetti, niin silloinhan pitäisi ajatella negatiivisia asioita, jos haluaa positiivisten asioiden tulevan omalle kohdalle.

>Hömppää Ma, 2011-10-17 11:44

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.