Itse asun englannissa enka ole oikein edes osannut ajatella takaisin muuttamista. Maksan vahemman veroja kuin suomessa, mutta en oikeasti ole huomannut, etta palvelut mita kaytan olisi sen huonommat kuin suomessa. Esim terveydenhuolto toimii mielestani oikein hyvin. Oma laakari on 200m paassa (Lontoossa joka paikassa nain) ja hoitoon paasee ajan varaamalla tai kiiretapauksissa heti. Leikkauksiin ei ole tarvinnut juuri jonotella ja hoito on ollut hyvaa. Ja eika maksa mitaan. Ei siis edes kayntimaksuja.

Suurin syy kuitenkin on se, kuinka leppoisia englantilaiset ovat. Ei turhaa nipotusta ja kaavoihin ja byrokratiaan takertumista niinkuin suomessa lahes joka paikassa (Toki taallakin on poikkeuksensa).

Lisaksi suomalaiset ovat englantilaisiin verrattuna erittain epakohteliaita. En sita ennen muuttoani edes huomannut, mutta nyt kun kayn suomessa meinaa valilla hermot menna. Esimerkkina tasta jonottaminen. Jos on kaksi kassaa niin englantilaiset muodostavat siihen yhden jonon. Sehan on sikali selvaa, etta kun saapuu paikalle ja odottamassa on yksi henkilo niin tokihan riippumatta siita mika kassa mahdollisesti vapautuu on tama henkilo oikeutettu asioimaan enne itsea. Kokeilkaapa yrittaa suomessa jonottaa yhdessa jonossa. Eika kyse ole pelkastaan kuttuurisista tavoista. Kyse on toisten huomioon ottamisesta.

>Yksi ulkosuomalainen Ma, 2012-01-16 02:02

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.