Minä olin 2o vuotiaana ällikällä lyöty näistä tuttavapiirin ihmisistä joilla oli lapsen saanti viisvuotissuunnitelmassa vaikka ei ollut edes vakituista tyttöystävää.
Eikä minulla itsellä ollut mitään hinkua saada lapsia. Lapset tulivat kuitenkin sitten aikanaan kun oltiin seurusteltu viisi vuotta.
Minua ei painostettu muodostamaan perhettä missään vaiheessa, mutta vaimoni sai kyllä aika usein kuulla siitä ettei meille ihan heti tullut lapsia eteenkin isältään.
Minusta naisella on hyvin ratkaiseva asema siinä haluaako hän lapsia vai ei, eikä ole mitään asiaa mennä syyttelemään "vitkastelusta" jos päätös on ettei hankita heti lapsia, tai ettei ollenkaan hankita lapsia.
Jos ei itse tunne tarvetta lapseen, jos eivät kaikki asiat ympäristössä ole OK tai jos ei luota kumppaniinsa ovat jokainen varteenotettavia seikkoja miksi ei siihen tilanteeseen vielä hanki lapsia.
Meille syntyi kolme lasta ja elämä oli välillä aika hankalaa, mutta me kasvatimme lapsiamme ja saatettiin heidät onnistuneesti aikuiselämään. Toivottavasti he muodostavat perheen aikoinaan omasta tahdostaan eivätkä tunne olevansa pakotettuja siihen.

>Old55 Su, 2012-03-11 12:43

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.