Keksien murskaus minigrippussissa. Voin ruskistus kattilassa, sekoitus muruihin. Painele seos esim. irtopohjavuoan, jossa pohjalla on leivinpaperi, pohjaan ja laita jääkaappiin jäähtymään. Sulata marjat mikrossa ja soseuta sauvasekoittimella. Sekoita marjasose, sokeri, keltuaiset ja perunajauho kattilassa. Kuumenna vettä isommassa matalassa kattilassa ja lämmitä seosta isomman kattilan vesihauteessa (sekoita samalla) kunnes seos paksuuntuu. Jäähdytä seos ja lisää tuorejuusto joukkoon. Kuumenna liotetut liivatteet mikrossa (ehkä 15s.) ja lisää joukkoon. Sekoita vatkattu kerma joukkoon ja kaada pohjan päälle. Laita jääkaappiin.
Sulata ja soseuta kiilteen marjat. Sulata liotetut liivatteet vesitilkkaan kattilassa, mutta älä kuumenna enempää kuin että liivatteet sulavat. Lisää sokeri ja marjasose. Levitä kakun päälle.
Omasta leipomiskokemuksesta ja videosta mukailtu ohje:
Ainekset:
pohja
-200g kaurakeksiä
- 50g voita
täyte
-3,5dl kermaa
-400g marjoja
-90g sokeria
-200g tuorejuustoa
-4 liivatetta
-4 keltuaista
-rkl perunajauhoa
kiille
-200g marjoja
-rkl sokeria
-1,5 liivatetta
- loraus vettä
Valmistus:
Keksien murskaus minigrippussissa. Voin ruskistus kattilassa, sekoitus muruihin. Painele seos esim. irtopohjavuoan, jossa pohjalla on leivinpaperi, pohjaan ja laita jääkaappiin jäähtymään. Sulata marjat mikrossa ja soseuta sauvasekoittimella. Sekoita marjasose, sokeri, keltuaiset ja perunajauho kattilassa. Kuumenna vettä isommassa matalassa kattilassa ja lämmitä seosta isomman kattilan vesihauteessa (sekoita samalla) kunnes seos paksuuntuu. Jäähdytä seos ja lisää tuorejuusto joukkoon. Kuumenna liotetut liivatteet mikrossa (ehkä 15s.) ja lisää joukkoon. Sekoita vatkattu kerma joukkoon ja kaada pohjan päälle. Laita jääkaappiin.
Sulata ja soseuta kiilteen marjat. Sulata liotetut liivatteet vesitilkkaan kattilassa, mutta älä kuumenna enempää kuin että liivatteet sulavat. Lisää sokeri ja marjasose. Levitä kakun päälle.