Minäkin muistan hyvin kuukautisten alkamisen, tarkan päivämääränkin. Olin 11-vuotias ja epäilin aamusta, että nyt ne alkavat, kun alushousuissa oli vähän tuhrua. Illalla sitä oli jo paljon enemmän ja muistan kiroilleeni itkukurkussa, että nytkö jo... Koko kouluajan inhosin säätämistä siteiden kanssa, pelkäsin läpivuotoja koulussa ja nukkuessa (molempia kävi) enkä suostunut ensi alkuun käymään suihkussa menkkojen aikaan, kun ällötti niin. Äidille kerroin, mutten muista ikinä kellekään muulle sanoneeni asiasta.

Nykyään kuukautisiin on tottunut, mutta vieläkään ne eivät ole aivan neutraali juttu. Vuotoa tulee melko runsaasti, mieliala heittelee jne. Vasta lapsensaannin jälkeen olen alkanut oppia oman kiertoni piirteitä, esim. tunnistamaan ovulaation ja mielialavaihtelut. En tiedä, vakiintuvatko kierron oireet vasta vanhempana tai voiko niitä ymmärtää vasta sitten, mutta jälkeenpäin ajatellen olisi lapsena auttanut huomattavasti, jos olisi osannut niitä yhtään tunnistaa jo silloin.

Varsinaisen helpotuksen omaan kuukautistuskaani kuitenkin toi siirtyminen käyttämään kuukuppia. Tamponeita en ikinä ollut käyttänyt ja ero siteisiin nähden oli valtava. Tampooni mainoksissa sanotaan, että voit tehdä kaikkea mahdollista myös kuukautisten aikaan, ja kuukupin kanssa on sama juttu. Toivon todella, että sekä ekologinen että käyttäjäystävällinen kuukautissuoja tulee saamaan lisää käyttäjiä!

>Z Ma, 2012-06-18 23:44

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.