Elämässä voi saada aika paljon kun vaan siihen uskoo ja tekee parhaansa saavuttaaksen sen mistä unelmoi.

Itse pyrin lapsilleni opettamaan sellaisia asioita kuin että:

Unelmien eteen on tehtävä työtä: koulu on lapsen tärkein työ, se pitää hoitaa kunnolla. Kun koulunsa hoitaa kunnolla on mahdollisuus valita sellainen jatkokoulutus mitä toivoo ja pääsee sellaiseen ammattiin mistä unelmoi.

Elämässä pitää tehdä valintoja: Jos elämän tarkoitus on olla onnellinen, niin omista valinnoista riippuu, millaiseksi se oma elämä muodostuu. Jos rahat on tiukilla, terveys krakaa tai ystävä pettää, niin silloin pitää punnita asioita ja kelata uudesta näkökulmasta miten sen elämänsä saa muutettua niin hyväksi kuin mahdollista niissä puitteissa mitkä on. Itse laitoin nuorena mielummin rahani railakkaisiin etelänreissuihin kuin säästin sukanvarteen, en kadu.

Kateus on turha keksintö: Jos kavereilla on jotain "hienoa" niin sitä on turha kadehtia. Jos itse haluaa jotain, niin sitten pitää punnita mistä on valmis luopumaan jotta sen saisi. Ipad maksaa n. 500€, joten eiköhän sen pystyisi lähes jokainen suomalainen ostamaan niin valitessaan. Mutta jos on valinnut esim. kotiäitiyden tai lapsen teon nuorena tai kalliin lainarahalla ostetun asunnon, keskenjätetyt opinnot, ammatin jossa on huono palkka, huonot välit vanhempiin, köyhän puolison, tupakoinnin, alkoholin käytön...niin sitten ehkä joutuu omien valintojen vuoksi kieltämään lapseltaan jotain, joka on tätä päivää.

Perheessämme on neljä henkilöä ja 3 ipadia, viisi tietokonetta, 4 telkkaria ja 5 kosketusnäyttö puhelinta. Kaikki nämä on hankittu ihan vain omaa käyttöä varten, siksi että ne ovat niin näppäriä ja käteviä käyttää. Tekniikan kehitys on ollut huimaa ja kyllä siitä pitää saada nauttia ikään katsomatta ilman syyllistämistä. Huolimatta siitä että olemme mukana nykytekniikan kehityksessä, ulkoilemme, harrastamme ja puhumme sekä vietämme paljon aikaa yhdessä perheenä.

>Elämä on valintoja Ti, 2013-01-22 14:30

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.