Meillä juodaan viiniä sunnuntaiillallisella ja kun käydään ravintolassa. Harrastan viinejä ja meillä on viinikaappi näkyvällä paikalla kotona. Lapset tietävät että viini on osa ruokailua. Me emme juo itseämme humalaan, vaan korkeintaan pari lasia. Lasten mentyä nukkumaan saatamme juoda vielä pari lasia, mutta ei sillonkaan humalaan.

Jos haluamme irrotella, se tehdään aina joko niin että toinen on kotona lasten kanssa, tai sitten lasten ollessa yökylässä.

Minä en henkilökohtaisesti allekirjoita väitettä että lapset pelkäävät humalaisia. Humalaisia voi pelätä jos he ovat agressiivisia tai uhkaavia, mutta jos he ovat vain puheliaampia ja puhuvat vähän kovemmalla volyymillä, niin en usko tähän väitteeseen. Omasta lapsuudesta voin kokemuksella sanoa että vanhempani kutsuivat tuttavapariskuntia illalliselle ja alkoholia nautittiin humalatilaan asti. Minua se ei koskaan pelottanut eikä siitä aiheutunut traumoja. Lapset söivät alkuillasta yhdessä aikuisten kanssa, menivät sitten omien leikkien pariin. Illalla lapset laitettiin nukkumaan ja vanhemmat jatkoivat omaa istumista.
Toki riippuu vanhemmista, eikä sama ole mahdollista alkoholismiin taipuvaisilla tai agressivisiksi muuttuvilla ihmisillä, mutta siksi olenkin sitä mieltä että tämä sääntö ei päde kaikkiin. Muuten voitaisiin myös ehdottaa kieltoa näyttää lapsille miten vanhemmat pelaavaat joukkopelejä. Jotkut muuttuvat täysin kilpailutilanteessa ja se voi pelottaa lapsia.

>Burni Ke, 2013-02-06 12:00

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.