On tosi tärkeä asia käyttää suomalaisten lampaiden villaa ja vaatia villalta myös laatua. Vain osa lampureista kiinnittää huomiota villan laatuun. Villa pitää myös lajitella: kun lammas keritään, sen eri osissa villan laatu on erilaista. Hyvin likaista villaa on vaikea saada Suomessa olevilla menetelmillä puhtaiksi.

Olen myynyt muutaman vuoden pienimuotoisesti suomalaista villaa kehrääjille ja siitä teetettyä lankaa neulojille. Minulla on pari luottolampuria ja muuta kumppania. Värjään itse. Ostajat ovat osittain ulkomailta, intohimoisia villaharrastajia suurin osa. Keskityn kainuun harmas -rotuun, joka on sukua suomenlampaalle, mutta jonka villa on hiusmaisempaa.

Nautin villan kanssa puuhailusta. Tämä on enemmän harrastus kuin liiketoimintaa, mutta minua tyydyttää kovasti se, että tiedän villan kulun tarkalleen eri vaiheineen ja omat osuuteni siinä. Näen suoraan sen, että kun ihminen ostaa minulta villaa, se mahdollistaa sen, että voin ostaa taas lampureilta ja vakuuttaa heitä työssään hyvälaatuisen villan puolesta.

Villakauppani: http://www.woolgrey.etsy.com

>Päivi Eerola Ma, 2013-07-08 13:21

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.