Itse olen kasvatellut juurta Helsingin keskustassa. Kaveri on elinvoimainen ja jaksaa nostattaa hyvin. Kasvatteluun ei ole käytetty kuin vettä ja jauhoja.

Käytä lähdevettä (esim. pullosta). Vesijohtovesi on kloorattu niin ettei siinä kasvaisi mitään.

Hygieniasta on hyvä pitää huolta, mutta ei vettä eikä tarvikkeita tarvitse keittää. Homeet eivät viihdy happamassa kovin hyvin. Itse käytän suljettavaa muoviastiaa jotta kosteus säilyy ja kippoon ei pääse mitään ylimääräistä.

Sekoita jauhot (esim. 100 g) ja lämmin vesi (100 g) kippoon ja jätä lämpöiseen vuorokaudeksi.

Kun näkyy ensimmäiset elonmerkit, ruoki 12 tunnin välein. Ruokkiessa jätä juurta noin kolmasosa (esim. 75 g), ja kippaa muut pois. Lisää kolmasosa lämmintä vettä (75g) ja kolmasosa jauhoja (75 g).

Vajaassa viikossa kun juuri pystyy tuplamaan itsensä syöttöjen välillä, siitä voi sitten ruveta valmistamaan raskia.

Ma, 2009-09-21 20:25

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.