Itse tein juuren luomuruisjauhosta, joka oli vasta jauhettu. Ostin jauhot kaupasta ja tarkistin päivämäärän (2 päivää vanhoja). Käytin vetenä kaivovettä - ehkä kesän tullessa sitä voisi ottaa vaikka lähteestä, jos sellainen läheltä löytyisi. Vesijohtovesi on tosiaankin ihan liian käsiteltyä juuren tekoon.

Sekoitin jauhot (noin 0,5 kiloa) ja veden löysäksi puuroksi metalliastiaan (muoviastia ei välttämättä ole tähän hyvä, puinen olisi paras!). Annoin seoksen olla rauhassa pari päivää, lisäsin reilun desin jauhoja ja sekoitin. Taas pari päivää rauhaa ja sitten vaivasin taikinaan noin kilon luomuruisjauhoja, sekä vettä sopivasti taikinaksi.

Otin palan syrjään juureksi ja pakastin, lisäsin vasta sitten suolan.

Taikina saisi hyvinkin levätä vielä päivän ennen leipomista!

Pe, 2010-04-16 10:26

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.