Täysin turha pelon aihe. Juurihoito tekee kipeämpää, sillä hampaan juuren poistaminen ei käy kivuttomasti millään puudutuksella.

Jouduin täysin ennakoimatta synnytykseen 10 viikkoa liian aikaisin, mutta ainut, mitä älysin pelätä, oli lapsen terveys ja turvallisuus. Siihen - ei omiin pelkoihin - pitäisi muidenkin äitien keskittyä.

Puudutuksen saa aivan varmasti, ellei halua väkisin synnyttää omassa kodissaan alkeellisissa ja likaisissa olosuhteissa tunareiden keskellä.

Toista lasta synnyttäessä en pelännyt myöskään, mutta pyysin toki heti epiduraalin kun supistukset alkoivat tuntua ikävältä. Ei ole mitään biologista tai lääketieteellistä syytä, miksi pitäisi tuntea kipua synnytyksessä. Kipu aiheuttaa vain tilanteen pitkittymisen, stressihormonikylvyn äidille ja lapselle ja on fysiologisesti tarpeeton. Ei ole tarpeen tuntea, kun synnytyskanava mahdollisesti repeää peräaukkoon saakka.

Synnytyksen kipeimmässä vaiheessa, avautumis- ja ponnistusvaiheessa, lauloin lapselleni enkä tuntenut kipua lainkaan. Koko homma oli ohi 4,5 tunnissa ilman komplikaatioita. Puudutus esti myös repeämät, sillä ei ollut tarvetta ponnistaa liian varhain.

>Kipa La, 2013-04-13 19:41

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.