Minä voin ainakin rehellisesti myöntää että olen joskus tykännyt facebookissa jostakin sivusta tai päivityksestä tai kuvasta, vain ollakseni kohtelias kaverille tai ehkä joskus jopa jonkinlaisesta velvollisuudentunnostakin. Itsetuntoni on kohonnut saamistani tykkäyksistä, eikä tykkääminen aina tarkoita että jotenkin erityisen paljon oikeasti tykkäisin. Tuskinpa olen ainoa. Kirjoittaja on siis osunut oikeaan epäillessään, että kaikille tykkääminen ei tarkoita oikeaa tykkäämistä. Mutta eihän hän missään kohdassa väitä, että kaikki (tai edes enemmistö) tekisivät näin.

En myöskään huomannut tekstissä yhtäkään poikkipuolista sanaa näiden lapsia auttavien ryhmien olemassaolosta, rahankeruusta jne. Ilmeisestikään kirjoittajan tarkoitus ei ollut haukkua näistä ryhmistä tykkääviä henkilöitä itsekkäiksi, vaan saada lukijat pohtimaan facebookkäyttäytymisen luonnetta. Ja jos ei omaa, niin ainakin toisten ihmisten käyttäytymistä ja tykkäyksiä sosiaalisessa mediassa. (Siis että jokainen sinunkaan päivitykseesi klikattu tykkäys ei välttämättä tykkääjälle merkitse kovinkaan paljoa, vaikka tykkäykset mukavia itselle ovatkin.)

Kirjoituksessa esitetään vain kysymyksiä: "Kuinka moni osti tykkäyksellä hyvän omantunnon itselleen?" Tässähän ei väitetä, että tykkääminen olisi tekopyhää, vaan kyseenalaistetaan, onko joukossa myös joku joka näin on tehnyt. Eikä tässä sanota, että olisi väärin tehdä niin. Mutta tykkääminen ei kyllä oikeastikaan tarkoita aina todellista tykkäämistä, siis ihan yleisesti facebookissa. Ehkäpä juuri sinä olet vilpitön ja tahdot auttaa, joten turha tästä tekstistä on vetää palkokasveja ruumiin onteloihin.

Minä, kuten kirjoittajakin, uskon että nämä ryhmät ovat auttaneet kyseisiä (ja muitakin) perheitä jaksamaan, ja se on hieno asia. Ehdottomasti tykkään ryhmästä 875 grammaa! :)

>Tavallinen facebookkaaja Su, 2013-04-28 01:21

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.