Pauliina, älä yritä laittaa sanoja suuhuni. En sanonut, että ei saisi tykätä. Kysyin kolumnin hengessä, että miksi "tykätä" jostain, jos ei tee mitään sen eteen. Sinä vastasit omalta osaltasi (ja olit tehnyt lahjoituksenkin, joten et ehkä ollut oikea ihminen vastaamaan). Kysymys ei ole vain tästä keskosryhmästä, vaan koko klikkailu- ilmiöstä.

En minä lähtisi tuomitsemaan, onko siinä mitään väärää, vaikka ihmisen ainoa teko jonkin hyvän asian puolesta on klikata nappia ja jakaa asia kavereiden kesken. Kukaan ei voi osallistua kaikkeen. Mutta jos kaikki tyytyisivät vain klikkailemaan, niin mitään ei tapahtuisi. Ja kyllä välillä tuntuu, että hyvien asioiden puolella on helppo olla omalla kotisohvalla, mutta onko se niin kovin paljon tehty? Eihän se ole itsekästä, jos painaa "tykkää"-nappia, mutta minä pidän sitä kummallisena, jos ajattelee tehneensä asian eteen paljonkin.

Ja minäkin klikkasin "tykkää", mutta en lahjoittanut rahaa. Silloin, kun klikkasin, ei keräystä oltu vielä keksitykään.. Minä klikkasin -en minäkään "ostaakseni" puhdasta omatuntoa- vaan koska pienen keskospojan äitinä halusin jakaa tutunkuuloista tarinaa kaveripiirissäni eteenpäin.

>Päivi Su, 2013-04-28 15:56

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.