Melkoista liiottelua mielestäni. Tietenkään kuvia ei ole pakko laittaa FB:hen, jos ei halua, mutta ei sitä voi pitää minään "lasten oikeuksien polkemisena".

FB on nykyään viestintäkanava, ja jos haluaa viestiä kuvan kera ystäville ja sukulaisille, niin FB on helposti kätevin tapa. Digikameroiden myötä yksittäisen kuvan merkitys on kokenut inflaation, eikä mikään FB:ssä jaettu kuva ole merkityksellinen enää muutaman kuukauden päästä. En voi mitenkään kuvitella tilannetta, jossa esim. teini-ikäinen lapsi löytää kymmenen vuoden päästä silloisesta FB:stä lapsuuskuviaan ja loukkaantuu.

Kuvia ja statuksia voi jakaa myös sellaisella asetuksella, etteivät ne mene kuin valituille henkilöille. Ja muutenkin, jos FB:ssä näkee jonkun vähän vieraamman kaverin lapsen kuvan tai sutkautuksen, niin kuka edes kiinnittää moiseen huomiota.

Tässä nyt vaikuttaa kovasti vanhojen aikojen peruja jäänyt illuusio, että "julkisesti" jaettu kuva tai ajatus jäisi elämään tuhansina kopioina täysin hallitsemattomasti. Periaatteessa tämä on mahdollista, mutta käytännössä tämä nykymaailman informaatiotulva hukuttaa jokaikisen asian, jolla itselle ei ole henkilökohtaista merkitystä.

Joten: En näe mitään ongelmaa FB-jakamisessa, koska ainoat, joita se kiinnostaa, ovat niitä, joille haluankin kyseisen asian jakaa.

>ferrumthorax To, 2013-05-09 19:49

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.