Olin n. 10 vuotta värjännyt hiuksiani säännöllisesti kunnes noin vajaa vuosi sitten tajusin tulevani pikkuhiljaa allergiseksi sille mönjälle.
Viimeinen kerta kun värjäsin pääni markettivärillä mustaksi oli kauhea: pää kutisi 3 viikkoa niin etten saanut oikein edes nukuttua, siinä meinasi järki mennäm ja päätin etten enää ikinä värjäisi myrkyillä hiuksiani.
Vaaleanruskea juurikasvu alkoi kuitenkin puskea taas ja aloin miettiä olisiko mitään luonnollista vaihtoehtoa. Meinasin ostaa "mustaa hennaa" mutta onneksi sitten googletin enemmän aiheesta ja tajusin että mustaa hennaa ei ole olemassakaan vaan se on PPD:llä kyllästettyä myrkkytahnaa sekin, törmäsin moneen sellaiseen "musta henna"-kusetuspakettiin jonka kyljessä luki että sisältää vaan 100% luonnon hennaa eikä mitään muuta, sehän on täysin mahdotonta sillä hennalla saa vaan punaisen eri sävyjä! Kannattaa olla tarkkana ja ostaa vaan oikeasti puhdasta hennaa.
Niin, löysin sitten yhdistelmän henna + indigo ja sitä olen käyttänyt hyvin tuloksin, ostan henna- ja indigojauheet yhdestä verkkokaupasta englannista, ensin laitetaan henna päähän ja kun se on tehnyt taikansa ja hiukset ovat punaiset, heitetään päähän indgo joka on siis sininen väriaine. Yksinään sitä ei kannata käyttää jollei sitten halua smurffiluukkia, mutta kun on punainen pohjalla niin lopputulos on ollut ihana musta joka auringossa säihkyy vähän punertavana.
Ja mikä parasta ei päänahka kärsi, ei kutia, ei punoita.
Onhan tässä oma vaivansa, aikaa kuluu paljon kauemmin, hennaa täytyy muhia tunteja, mutta jos vaihtoehdot ovat a) päänahka tippuu irti b) mustat latvat ja vaalea juurikasvu (ns kalju-look), niin kyllä sen ihan mielellään sen hennan odottelee :)))

>Tanjuska Ti, 2011-10-11 09:47

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.