Jos pyykkinaru on varattu tai koti pölyinen, voimakkaantuoksuinen tai muuten tilapäisesti omenankuivaukseen sopimaton, käytän Evermatin kuivuria. Kuorettomat, noin puolisenttiset omenasiivut valmistuvat sillä siististi ja hiljaa muutamassa tunnissa. Uunia en ole kokeillut enkä aiokaan: vie liikaa sähköä.

Omenamehun teen aina vanhalla yksinkertaisella Braunin lingolla ja pakastan. Linkoan myös jauhoiset omenat; niistä tulee sellainen nektarimainen mössö, soseen ja mehun välimuoto, ihana maidoton pirtelö/smoothie. Jotkut keittää omenat mehumaijalla, mutta mulle se maijamehu on liian limaista ja muutenkin vierastan ajatusta omenoiden ylettömästä keittämisestä. Jos saan maijamehua lahjaksi, en juo sitä sellaisenaan vaan teen siitä vaikka siideriä.

Ti, 2009-09-29 10:01

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.