On kyllä melko huvittavaa, jos puhelimitse ei voi vastata, miten määritellään tuoreus näiden elintarvikkeiden kohdalla. Huvittavaa, mutta samalla surullista. On toki ovelaa käyttää myös englanninkielistä Fresh-sanaa, koska sana ei tarkoita pelkästää tuoreutta, vaan viittaa myös esim. makuun. Tosin 6 päivää pakkauksessa ollut salaatti tuskin maultaankaan on kovin fresh.

Sinänsä hieno juttu, että edes yksi iso ruokatalo yrittää saada valmisruoistaan vähemmän lisäaineettomia ja tuoreempia, sekä kehittää ruokapakkausta ekologisemmaksi. Ikävä vaan, että nämä pienet hyvät askeleet jäävät huomaamatta, kun huomio kiinnittyy kuluttajien harhaanjohtamiseen.

Ikävä tosiasia on, ettei noilla isoilla ruokatehtailla ole mahdollista tehdä ruokaa vain parin päivän myyntiä varten, jolloin ruoka pysyisi oikeasti tuoreena. Kuluttajat taas ovat Suomessa jostain syystä halunneet tukea näitä suuria ruokavalmistajia. Onneksi jokainen voi aina yrittää luoda kauppoja kohtaan painetta, jotta niistä saisi ostettua lähellä tuotettua ja tuoretta ruokaa.

Ma, 2009-09-28 17:02

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.