Mielestäni on kaksi asiaa, mitä ei yleensä tietotekniikan pakollisen peruskäytön hallitseva ihminen tiedosta.

Kuvat eivät koskaan katoa internetistä, jos ne joskus ovat olleet hetkenkin siellä. Kuvien poistaminen ei poista niitä, vaan joku voi kaivaa ne esille.Kuvista voidaan poimia nimi tai kasvot tai mitä vain ja muokata uusi kokonaisuus uskottavasti.Osa sivuista on suljettuja joita ei edes pääse katselemaan kuulumatta yhteisöön.

Toisesta ihmisestä ei saisi laittaa lupaa kysymättä koskaan kuvaa internetiin.Ei myöskään tietoja, joita monet sukututkimusta harrastavat julkaisevat nuorista,elossa olevista ihmisistä. Joku vanhempi ihminen saattaa lähettää nettiin yksityiskohtaisia ja usein kaiken lisäksi virheellisiä tietoja suomalaisista sukujutuistaan jostain kaukaisesta maasta. Sukututkimuksen sivuilla syntymäajat, perheenjäsenet jne. saattavat olla osin keksittyjä ja kummallisen puutteellisia. Tämä tuntuu jo loukkaavalta. Ihmettelen, eikö tähän edes saada rajoja laeilla.

Ja sitten vielä se, että ihmiset eivät voi uskoa tilannetta vaikka kuinka joku kertoisi heille internetin monista eri puolista. Vähänkin enemmän nettiä käyttävä kyllä löytää netista jo paljon sellaista mitä itse haluaa etsiä.

>Ajateltavaa To, 2013-08-15 08:50

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.