Urakoitsija ei todellakaan kerro kaikkea mihin pitää varautua. Ikään kuin eivät itse osaisi asettua kerrostaloasukkaaksi, joka joutuu putkiremontin alle. Ja vaikka lopputulema olisikin uudet putket ja kenties uutta pintamateriaalia kylppäriin, voi työn laatu olla heikko.

Lisäksi on tehty viritelmiä, joista ei ennakkoon ollut mitään tietoa. Asukkaan kanssa ei neuvotella muutoksista jotka ehkä ovat välttämättömiä, mutta eivät ole asukkaalle mieleen, tai joiden toteutukseen asukas voisi vaikuttaa. Muutoksista saatetaan ennakkoon antaa väärä kuva. Esim. meillä sanottiin, että kylpyhuoneen katto madaltuu n. 20 cm. Tosiasiassa se madaltui yli 30 cm niin että suihkuseinä juuri ja juuri sinne mahtui (taloyhtiö vaati sähkölaitteista johtuen ylikorkean), mutta vesi ei kulje suihkuseinän alta lattiakaivoon. Tämä vain yksi lukuisista epäkohdista...

Remontin päiväjärjestyksestä kerrottin, että työt alkavat klo 7, mutta meteliä aiheuttavia töitä tehdään klo 8-16, ja arkisin. Tosiasiassa ensimmäiset työmiehet saapuivat 6-6.30 jolloin myös meteli alkoi, ja töitä tehtiin joskus lauantaisin ja sunnuntaisinkin ja aamusta. Vaikka sitä tehdään viereisessä rapussa kyllä meteli vanhassa talossa kantautuu viereisiinkin rappuihin.

Uudet putket sitten... aiemmin ei lorinaa kuulunut. Nyt kaikki yläkerrasta lasketut vedet lorisevat iloisesti alemmissa kerroksissa. Olikohan äänieristys huomioitu, jos se nykyään on edes tapana? Ei uusissakaan asunnoissa lorise.

>Yksi uhri Pe, 2013-08-09 09:09

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.