Kyllä ihmetyttää tuo jatkuva voivottelu päivittäisistä kauppareissuista! Laskin jo kolmekymmentä vuotta sitten oikein paperille paljonko aikaa kului kaupunkilaisserkullani, joka "piipahti" 6x/viikko kaupassa ja paljonko itselläni kun kävin (ja käyn) kerran viikossa. Serkulla kauppa on tosi lähellä, itselläni on matkaa 11 km. Mukaan laskin myös sen ajan, joka kuluu tavaroiden lastaamiseen autoon ja jääkaappiin sekä tietenkin matkat.Laskin tunnit/vuosi ja muunsin ne 8-tuntisiksi työpäiviksi. Serkkuni yllättyi ja kauhistui kun huomasi, että käytti noihin päivittäisiin ruokakauppapiipahduksiin vuodessa yli 18 päivää enemmän kuin minä !! Se oli silloin muistaakseni noin 2/3 koko kesäloman pituudesta ! Kymmenessä vuodessa siis 10x18 pv jaettuna 30 = 6kk !
Siinä saa itselleen vähän "sapattivapaata" kun järkeistää kauppakäyntinsä. Puhumattakaan, että säästyy ajan lisäksi selvää rahaa ja myös kaloreita, koska on pakko suunnitella etukäteen. Homma edellyttää luonnollisesti ostoslistan laatimista.

Itselläni on kaksi listaa: toisessa ns. vakiotarvikkeet, joita pitää olla aina kotona. Osan niistä ostan vain pari kertaa vuodessa ( esim. talous-ja WC-paperit, onnittelukortit, pesuaineet,näkkileivät, joitakin säilykkeitä yms. pitkään säilyvää). Toisessa listassa ovat viikottain hankittavat tuotteet. Näin myös listan tekemiseen kuluva aika minimoituu. Kyllä kaappeihin mahtuu, kun siivoaa ja järjestää ne kunnolla....

Jääkaappi ja pakastin löytyivät jo silloin useimmista talouksista, nykyisin jopa useampikin. Säilytys ei ole ongelma vaan se että ei viitsitä ajatella tai suunnitella.

Olin kyllä kuvitellut, että "kaikilla" jo nykyisin olisi käytössään oman perheensä niin suosikkiruokalista kuin ainakin 1-3 viikon kiertävä ruokalistakin. Mutta kerrassaan hyvä ottaa asia esille !

>Äly hoi! Älä jätä ! To, 2013-08-15 08:03

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.