"Hyvä Herra Haikara,

Navigaattorien aikakaudella ei pitäisi olla mahdollista eksyä, mutta sinua ei ole perheeseemme kuulunut. Vuoksesi elämässä on useitakin epäkohtia, joista haluamme tehdä valituksen.

Kuukautiset ovat merkki hedelmällisyydestä, mutta vauvaa toivova ei muuta toivoisikaan kuin pois jääviä kuukautisia ja kahta viivaa raskaustestiin. Miksi joudumme kärvistelemään joka kuukausi kovien kipujen, vuodon ja pettymyksen kanssa?

Haemme fyysisten kärsimysten ohella korvausta henkisestä kivusta, jonka olet aiheuttanut poissaolollasi. Meilläkin on lukuisia unettomia öitä ja tuhansia vuodatettuja kyyneleitä, joista vaadimme asianmukaisen korvauksen.

Kylpyhuoneemme sekä keittiömme kaipaavat laajennusta, täyttyväthän ne nykyään paitsi kuukautissuojista, myös turhista ovulaatio- ja raskaustesteistä, ja keittiön puolella hyllytilaa vaativat lukuisat vitamiinivalmisteet, erikoisteet, mehut, öljyt sekä muut epätoivon ainesosat, joita syömme saapumisesi toivossa.

Asiakaspalvelussasi on totisesti toivomisen varaa, sillä kohtelet asiakkaita eriarvoisesti. Sen lisäksi, että perusteetta välttelet meitä, olet kuitenkin useasti vieraillut kodeissa, joissa lähtökohdat ovat huomattavasti kotiamme heikommat. Vaadimme keskustelua esimiehesi kanssa, ja pidämme oikeutenamme saada kirjalliset perustelut, miksi emme ansaitse vierailuasi, kun naapurissa asuva alkoholistiperhe on tavannut sinut jo kolmesti.

Haluamme myös seksielämämme takaisin, ilman takaraivossa piinaavaa ajatusta ovulaatiosta, ilman tietoa siitä, että tämäkin hetki on järjestetty, kalenterin sanelema, kun se voisi olla kahden ihmisen spontaani rakkaudenosoitus toisiaan kohtaan.

Lopuksi haluamme esittää kysymyksiä: Mitä tapahtuu hoitojen jälkeen? Onko vielä pitkä matka? Miksi ei, kun kaikki muutkin saa? Ja tärkeimpänä, otathan täyden vastuun, jos parisuhteemme romahtaa lapsettomuuden raskaan taakan alla?

>Annis_ & kerttunen Ma, 2013-10-28 15:29

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.