Kiitos kivasta vinkistä! Tein näitä kotona tänään leffailtaa varten. Ensi kerralla tosin teen hiukan eri tavalla. Mun kokemukset oli seuraavanlaiset:

– Mun juustohöylällä kiinteistä perunoista ei saanut höylättyä siistejä siivuja millään. Tein siis hedelmäveitsellä mahdollisimman ohuita lastuja (auttaa, jos viiltää potun pitkältä syrjältä palasen pois heti kärkeen, jolloin peruna on vakaampi leikatessa). Sipsit jäivät vähän pehmeiksi, joten niistä kannattaa tehdä todella todella ohuita.

– Panin päälle myllystä veivattua suolaa, lisäsinkin kerran, eikä lopputulos ollut vieläkään erityisen suolainen. Ehkä ripottamalla sormin saa paremman käsityksen siitä, paljonko suolaa sipseihin menee.

– Uunissani on kolme "tavallista" paistoläpeä uunipellille ja yksi aivan erityisen lähellä ylhäällä olevia lämpövastuksia. Panin sipsit paistumaan tavallisista korkeuksista ylinnä olevalle, mutta rapsakkuutta sipseihin ei juuri tullut. Ensi kerralla aion käyttää paikkaa, joka on melkein kiinni vastuksissa, jotta sipseistä tulisi rapeita.

– Puolet sipseistä maustoin suolan lisäksi rosmariinilla. Toimii!

>Mauk Ma, 2014-01-27 21:15

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.