Alkoholin käyttö on vuosien varrella ja työstressin lisäännyttyä pikkuhiljaa kasvannut suurkulutuksen alueella: viikonloppuisin 7 annosta päivässä, useimpina arkipäivinä 1-3 annosta päivässä. Kun joka aamu tuli ensimmäisenä mieleen, että pitää saada ryyppy ja heti, tajusin että minusta oli tullut alkoholisti.

Tipattoman tammikuun kunniaksi sovittiin vaimoni kanssa alkotauosta. Ekaviikon aikana kävin vielä salassa baarikaapissa, 1-2 annosta päivässä, mutta sen jälkeen kun luin maksakirroosin vaarasta, sain voiman jättää baarikaappia avaamatta. Tammikuu on takanapäin, mutta tajusin, että tipattomuus on jatkettava ainakin kevään ajan.

Tipattomuus oli mielestäni mahdollinen ainoastaan sillä, että lisäsin liikuntaa ja harrastusta ja aloin syödä terveellisemmin. Samalla painoindeksi on normaalisoitunut muutamassa viikossa ja olo on tosi hyvä!

Löysin kaverin, joka on samassa tilanteessa. Sovittiin, että toimimme toistemme sparraajina ja ripitämme toisillemme epäonnistumisista tai vaikeuksista. Kun nyt on päästy niinkin pitkälle, yritän ainakin juhannukseen asti olla täysraitti - sen jälkeen rajana voisi olla 2 annosta päivässä ja 5 annosta viikossa. Mutta jos suinkin mahdollista, täysraittius olisi kaikkein paras.

Lienee selvää, etten lähde työkavereiden kanssa baariin töiden jälkeen...

Ke, 2010-02-03 10:13

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.