Kuuleeko kukaan?

Kuuleeko kukaan? -sarja käsittelee opettajan haastavia tilanteita silloin, kun oppilas on vaikeuksissa.

Sarjassa kerrotaan dramatisoituja tarinoita, joiden taustalla ovat tositapahtumat. Mietimme mikä yleensä on huolestuttavaa käytöstä ja miten asioihin on puututtava? Sarja antaa avaimia ja rohkeutta puuttua asioihin, ajoissa.Sarjan jaksot

1/4: Kun Mieli Vapisee. Nuoret joutuvat kohtaamaan asioita joihin he eivät voi itse aina vaikuttaa. 13-vuotias Sini kertoo tositarinan siitä, miten elämä menee sekaisin, kun äiti ja isä eroavat ja hän joutuu muuttamaan uudelle paikkakunnalle. Osaan ja Kehityn –hanke tähtää varhaiseen tukeen, eli siihen että nuorella olisi tietoa ja taitoa selvitä murrosiän myrskyissä.

2/4: Kaikki muutkin dokaa. 13-vuotias Ville kertoo tositarinan siitä, miten päihteiden kanssa pelleily voi johtaa vakaviin ongelmiin. Valintojen putkessa opetellaan sanomaan päihteille ei. Kierroksen aikana lapset keskustelevat vetäjän opastuksella ystävyydestä, kaveripiirin paineista ja tietysti päihteistä.

3/4: Suunnaton suru. 15-vuotiaan Topin äiti kuoli puolitoista vuotta sitten. Miten koulussa asiaa käsiteltiin ja miten sitä olisi pitänyt käsitellä? Traumaattisia menetyksiä kokeneiden lasten ryhmän vetäjä Hans ja Topi ovat kulkeneet raskaan yhteisen matkan, ja kertovat, miten surun kanssa voi tulla toimeen.

4/4: Näkymätön lapsi. 11-vuotias Jani kertoo tositarinan siitä, millaista on olla paljon yksin ja kokea kotona myös väkivaltaa. Erityisopettaja Mari Nuutinen antaa käyttöön omat keinonsa siihen, miten opettaja pystyisi kuuntelemaan oppilastaan paremmin.


Ohjelmasarjan on toimittanut Hilkka Nevala.