yle.fi


  • Tekstikoko + | -

opettaja.tv

Sisältö


Yleistä keskusteluaKeskustelun otsikot

Missä on raja

Missä on raja

Uutisista kuului taas: koulujen teknologiaopetusta halutaan lisätä. Minkä kustannuksella? Lisää taideaineita, lisää teknologiaa???Minun tuntini eivät oikeasti riitä näihin nykyisiinkään sisältöihin.

Pahin pelkoni on se, että kaikki vaaditaan opetettavaksi äikän tunneilla. Yhä uusia ja uusia asioita piilotetaan äikän sisään, tunteja ei vaan lisätä. Haluaisin aikaa sille, että oppilaani oppisivat rakastamaan suomen kieltä.

Kommentit

Rakkaus suomen kieleen on

Rakkaus suomen kieleen on hieno asia, mutta sillä ei valitettavasti pärjätä työelämässä. Olen nähnyt liian monta humanistia, jotka ovat tulleet toimistotöihin ilman alkeellisintakaan PowerPointin, tietokantojen, Excelin tai edes Wordin käyttötaitoa. Kaikkia turhauttaa, kun aikuisille ihmisille pitää työpaikalla alkaa opettaa ihan alkeellisia tietokoneen käyttötaitoja.

Äidinkielen opettajilla on valitettavan usein käsitys, että heidän pitäisi saada oppilaistaan kirjallisuuden, esseistisen kirjoittamisen tai kielioppisääntöjen rakastajia. Valitettavasti tuon suuntainen opetus ohjaa opiskelijoita monesti huonoihin ammattivalintoihin: valmistutaan työttömiksi humanisteiksi, pätkätöillä sinnitteleviksi taiteilijoiksi tms. Realismin tajua osoittaisi se, että annettaisiin oppilaille työkaluja sellaiseen työelämään, jolla voi elättää itsensä.

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Alla olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

YLE TeemaOpetushallitus

Opettaja.tv:n uutiskirje