yle.fi


  • Tekstikoko + | -

opettaja.tv

Sisältö


Yleistä keskusteluaKeskustelun otsikot

Homekoulut

Homekoulut

Oletko ollut töissä homekoulussa, työskenteletkö homekoulussa? Kuinka koulusi johto suhtautuu tilanteeseen?, vähätelläänkö ongelmaa?

Kommentit

Sairastelen ja epäilen hometta

Olen vastavalmistunut opettaja. Olen nyt toista vuotta opettajana koulussa, jossa on todettu hometta joissakin osissa rakennusta muutama vuosi sitten. Työssäoloaikanani olen sairastellut useasti. On ollut nuhaa, kurkkukipua, yskää, äänenlähtöä ja kuumetta. Ennen nykyistä työpaikkaani minulla oli nuha ehkä pari kertaa vuodessa, nykyään tuntuu olevan vähintäänkin nuhaa melkein joka viikko. Toki sairastelu voi johtua stressistä tai työskentely paikassa, jossa on paljon ihmisiä, mutta epäilen, että syynä on home. Koulussamme on muitakin opettajia, joilla on samankaltaisia ongelmia.

Jos homeongelmaa ei tutkita ja hoideta, harkitsen vakavasti työpaikan vaihtoa. Kyseeseen voi tulla myös alan vaihto, sillä homekouluja on kai melko paljon ja opettajan työ on muutenkin raskasta. En halua vaarantaa terveyttäni ja saada astmaa työpaikan takia.

Kannattaa toimia!

Työnantajaan ei voi näissä homeasioissa luottaa, sen osoitti Kontron ohjelma! Työnantaja viivyttelee, vähättelee ja jopa syyllistää sairastunutta työntekijää. Näin ainakin on Helsingissä. Mene pikaisesti erikoislääkärille, älä viivyttele päivääkään, koska tilanteesi voi huonontua ja tulla vakavaksi.
Tilanteesi osoittaa sen, että kyse on muusta kuin stressistä. Opettajan työ on tänä päivänä raskasta ja stressaavaa, mutta jos olet edellisessä työpaikassa selvinnyt vain flunssilla, niin kyse on nyt jostain muusta kuin pelkästä stressistä.

Lääkäriin

Ei kannata syödä lääkkeitä kuukausitolkulla, varsinkin vääriä. Oikea ohje on todella se, että erikoislääkärille, joka pystyy muuhunkin kuin sairasloman antamiseen. Nopeasti oikeaan hoitoon. Opettajan työ on mahtavaa mutta sairaana sitä ei jaksa. Älä uhraudu vaan hoida itsesi kuntoon!

Meidän koulu

Koulussa, jossa työskentelen, useat aikuiset ovat sairastuneet. Mitään ei kuitenkaan tapahdu. Työntekijöitä tulee ja menee siis sairauslomalta töihin ja töistä sairauslomalle. Käsittämätöntä ihmisten terveydellä leikkimistä. Kyseessä on tietysti Helsinki! Ongelmana on sisäilma.

Homekoulu

Hei,

mikäli työskentelette homekoulussa tai muissa homeen saastuttamissa tiloissa, voimme tarjota ensiavuksi koekäyttöön AirFreen ilmasterilisaattoreita. Kokeilu on maksuton. Laitteet polttavat äänettömästi sisäilman orgaaniset yhdisteet (ml. homeitiöt) ja helpottavat näin oleskelua tiloissa. Laitteita on testissä keski-Suomalaisissa kouluissa ja käyttökokemukset ovat olleet erittäin rohkaisevia. Vaikka ratkaisu on vain väliaikainen, voi sen parhaimmillaan estää vakavan sairastumisen.

Annamme mielellämme lisätietoja: asiakaspalvelu [ät] maxwell.fi

Parhain terveisin,

Marko
Maxwell -tiimi

Vuosien homehelvetti jatkuu!

Olemme vaimoni kanssa molemmat opettajia. Vaimoni on joutunut vaihtamaan homealtistusten vuoksi työpaikkaa viiden vuoden aikana jo seitsemän kertaa! Hän altistui uransa alussa homeelle, eikä sen vuoski kykene enää työskentelemään kuin täysin "puhtaissa" tiloissa. Suurin ongelma lienee se, ettei näitä puhtaita kouluja juurikaan maassamme enää ole. Jopa uudet koulut ovat osoittautuneet meidän kokemusten kohdalla homekouluiksi. Todella turhauttavaa!

Useimmat ihmiset, jopa ns. ammattilaiset, eivät tiedä homeen tms. todellisia vaikutuksia meihin ihmisiin. Asioita vähätellään ja piilotellaan törkeällä tavalla. Raha on se, joka puhuu ja josta on puute. Siksi kukaan ei halua puuttua päättäjänä näinkin vakavaan ongelmaan. Jos voimamme ja tahtomme jossakin välissä antavat myöten, niin meillä on mahdollisuus saattaa monia kuntien virkamiehiä todelliseen ja vakavaan vastuuseen siitä, mitä kyseiset herrat ja rouvat ovat vuosien saatossa tehneet ja jättäneet tekemättä. Tähän saakka olemme vain todenneet, että on turhaa alkaa taistelemaan tuulimyllyjä vastaan. Helpommalla on päässyt, kun vaihtaa työpaikkaa. Samat ongelmat tosin tulevat vastaan joka paikassa.

Vaimoni kärsi alkuvuosina nuhasta, päänsärystä ja kuumeilusta, sekä silmien ja ihin punoituksesta. Myöhemmin tuli mukaan erilaiset rinakivut (sydän ja keuhkot). Sitten oireita tuntui jo suolessa. Jaksaminen on ollut muuten niin pirteällä ihmisellä hankalaa. Sekä henkinen, että fyysinen voima alkaa olla lopussa. Tänä keväänä olen myös itse saanut kokea homeen aiheuttamia vaivoja, kun menetän tunneilla ääneni tai huomaan rinnassani pistelyä. Eniten harmia aiheuttaa lähes koko kehon laajuinen, mysteerinen ihottuma.

Erään nimeltämainitsemattoman suuren koulun opettajien syöpätilastoissa oli/on suuria lukemia. Hyvin moni oli/on kuollut vuosien saatossa syöpään tai sairasti sitä parasta aikaa. Myös erilaiset muut jo edellisessä kappaleessa maitsemani oireet olivat/ovat tuttuja koulun opettajille ja oppilaille. Kunta peitteli/peittelee jälkiään sanomalla, että koulussa on tehty tutkimuksia joista ei löytynyt mitään. Kunnan virkamiehiä maksettiin kirjaimellisesti hiljaiseksi, jotta totuus pysyisi salalssa! Viimein saatiin paikalle ulkopuolinen (rehellinen) tutkija, joka totesi kolun olevan mätä. Koululaitos sisälsi erilaisten homeitiöiden lisäksi runsaasti muuta kasvustoa ja jopa asbestia!! Silti kukaan ei tee mitään asioiden paranamiseksi. Koulutyö jatkuu ns. normaalina. Tietoja salataan ja ilmassa esiintyy jopa uhlailua! Käykö taas niin, että ihmisiä maksetaan suurellaa rahalla ja uhkailulla hiljaiseksi, kunnes todellinen POMMI joskus räjähtää!? Käsittämätöntä toimintaa meidän rakkaassa kotimaassamme!

Kuka on vastuussa? Opettajat, rehtori, sivistysjohto, tekninen puoli, rakennusurakoitsija... Joko asiaa tulisi viedä Helsinkiin ja opetushallitukseen? Käsittääkseni ihmisen henkeen ja terveyteen liittyvät asiat ovat niin tärkeitä, ettei silloin voi vedota edes lama-aikaan.

-Jussi-

Homekoulu

Omassa työpaikassani on todettu hometta ja joitakin luokkia on suljettu tulevan remontin vuoksi.
Toivottavasti remontti auttaa ettei enää tarvitsisi syödä erilaisia lääkkeitä, joita lääkäri on määrännyt erilaisiin vaivoihin.
Voimia kaikille sairastuneille ja samaa toivon itselleni.

Joo-o

Home voi aiheuttaa hyvin vakavia terveysongelmia. Lähtekää pois, jos home-epäilyä eikä asialle suostuta tekemään mitään nopeasti!

Minä ostin joskus rivitaloasunnon, jossa oli homeongelma. Se olikin nuorelle parille hieno yllätys! :E Kyllä minua ketutti kun tajusin tilanteen. Puhuin tyttöystävälle siitä, ja hän haukkui minut hulluksi. Kyllä hän se nyt myöntää, vuosia sen jälkeen kun lopulta muutimme sieltä pois. Minä näin ongelmia jo ensimmäisen kuukauden aikana, kun emme vielä edes asuneet siinä asunnossa! Menin työpäivien jälkeen sinne asunnolle tuumailemaan, ja minulla tuli kummallisesti kurkku kipeäksi pian asuntoon menon jälkeen, ja se kipu poistui, kun menin asunnosta ulos. DING DING DING, kellot lyö! :D Mutta mistä sen siinä olisin tajunnut. Nykyään tajuan jos joudun samaan uudestaan. Voin ainakin varoittaa muita. ÄLKÄÄ JÄÄKÖ ASUNTOON/TYÖPAIKKAAN JOSSA EPÄILETTE TERVEYSONGELMAA!

Etsiytykää yhteen

Hei!
Olisi todella tärkeää, että tämän asian kanssa kamppailevat liittoutuisivat. Esimerkiksi Hengitysliitolla on eri paikkakunnilla vertaistukiryhmiä, joita ei välttämättä vedä liiton henkilökunta, vaan keskenään sairastuneet. Niissä jos missä löytää ihmisiä, jotka ymmärtävät ja joiden kanssa voi jakaa tietoa ja punoa juonia, jos on voimia tapella tämän homehtuvan yhteiskunnan kanssa. Hengitysliiton sivuilta voi etsiä lähimmän paikallisyhdistyksen tai soittaa vaikka toisen kaupungin ryhmän vetäjälle, ja kysyä neuvoja, jos ei omasta kaupungista ryhmää löydy.

Homeet

Mites Vantaalla ammattioppilaitokset? Homeista tietoa vuosituhannen vaihteesta alkaen ja mitään ei ole vieläkään tehty. Tämä koskee useampia kouluja myös Vantaalla. Oppilaita on joutunut lopettamaan tämän takia koulun kesken. Henkilökunta sairastelee jatkuvasti poskiontelo ja keuhkoputkentulehduksia ja keuhkokuumetta myös paljon. Mieheni meni Vantaalle hiljattain kouluun töihin ja oireili jo alle kuukaudessa. Hän lähti eikä anna terveyttään koululle.
Koulua on vuosia tutkittu mutta mitään ei ole haluttu löytää, vielä.

Kertokaahan minne tuollaisesta pitää ilmoittaa tai tehdä tutkintapyyntö joka oikeasti otetaan tosissaan ja aletaan asiaa kaivamaan vakavasti ja ilman että toimintaa halutaan kaupungin puolesta rajoittaa?

Levittäkää linkkiä ja osallistukaa keskusteluun

http://homegate2011.blogspot.com/2011/02/home-sweet-home-esitys-vieraili...

Koska ongelma on lehtijutuista huolimatta vielä pinnan alla, meidän tulee järjestäytyä. Allekirjoittaa adresseja, liittyä FB-ryhmiin ja liittoihin = tehtävä itsemme ja ongelma näkyväksi! Pikku hiljaa kääntyy iso laiva...

http://www.adressit.com/home-_ja_kosteusvaurioista_sairastuneet_huomioit...

Homekouluja

On kerrassaan merkillistä, jotta apua ei homeongelmiin löydy.

apua löytyy

Kyllä löytyy apua kun osaa vedota oikeisiin lakipykäliin. Kaikki haittailmoitukset pitää tehdä kirjallisesti, ei esim. soittamalla tai sähköpostilla. Katsokaa Terveydensuojelulaki 1, 26 ja 27 §, Työturvallisuuslaki ja Peruskoululaki www.finlex.fi
Löytyy apua, kääntykää joukolla viranomaisten puoleen. Jos muu ei auta, valitus lääninhallitukseen ja Valviraan.

Nyt on laiva kääntymässä

Eilen uutisoitiin homekoulujen vanhempainyhdistysten suunnittelevan lakkoa.http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/10/kymmenissa_kouluissa_pohditaan_homelakkoa_2970721.html

http://homepakolaiset.fi/ <-- Täällä voi kertoa tarinansa!

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Alla olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

YLE TeemaOpetushallitus

Opettaja.tv:n uutiskirje