Osio 1: Tietoverkon välineet

Tässä osiossa saat käsityksen yleisimmistä verkon työvälineistä, joilla voit tuottaa ja julkaista omia aineistojasi ja ohjata opiskelijoita. Osiossa pääset tutustumaan Googlen työvälineisiin ja muihin suosittuihin sovelluksiin ja palveluihin.

Sosiaalinen media oppimisen ja opetuksen välineenä -kurssi alkaa 1.4.2012. Kurssi on varattu Suomen Verkko-opisto -hankkeen jäsenille.

Sisältö ja materiaalit:

Sisältö Sisältö jakautuu kahteen osa-alueeseen. Toisessa näistä esitellään Google- palveluita ja toisessa muita suosittuja, yleisessä käytössä olevia palveluita. Omaksuttavaa sisältöä on enemmän kuin yhden opintopisteen edestä. Voit valita oman mielenkiintosi ja käytettävissä olevan ajan puitteissa, mitkä sovellukset opiskelet tarkemmin ja mitkä jätät yleistiedon tasolle.

Tavoitteena on, että saat valmiudet käyttää niitä omassa opetuksessasi.
Sosiaalisen median työkalut elävät nopeassa muutoksessa. Tässä esitellyt työkalut tai palvelut ovat suosittuja vuonna 2012. Uusia työvälineitä tulee koko ajan lisää ja osa vanhoista karsiutuu pois. Kun olet tutustunut yhteen palveluun tai sovellukseen, sinun on helppo ottaa käyttöön myös uusia vastaavia välineitä.
Materiaali Osa-alueet:

Oheismateriaali
Suoritus Hyväksytty suoritus edellyttää aktiivista osallistumista ja kokoavan oppimistehtävän tekemistä sekä oppimispäiväkirjan kirjoittamista.
Yhteydenotot, lisätietoja koulutus[at]amk.fi, Sisältö AV & RK, harjoituksia muokannut MR

Opiskelun eteneminen

  1. Tutustu tämän osion materiaaleihin ja halutessasi myös oheismateriaaleihin. Tee materiaalista löytyvät omaa oppimistasi tukevat harjoitustehtävät.
  2. Osallistu kokoavan oppimistehtävän suorittamiseen
  3. Pidä oppimispäiväkirjaa

Kokoava oppimistehtävä

Pohdi ja keskustele kurssin facebook-ryhmässä (Sosiaalinen media oppimisen ja opetuksen välineenä -kurssilaisten ryhmä) keskustelualueella (Keskustelut –välilehdellä) muiden kurssilaisten kanssa, miten voisit hyödyntää sosiaalisen median välineitä (kattavasti välineet) omassa opetuksessasi. Aloita uusi keskustelu otsikolla: Osio 1, kokoava oppimistehtävä. Voit halutessasi kommentoida muiden vastaavia pohdintoja. Tärkeintä on, että osallistut joko itse aloittamalla keskustelun tai kommentoimalla jonkun (joidenkin muiden) keskusteluita.

< Paluu