Kriisipsykologi Salli Saari Opettaja.tv:n Studiossa

Salli Saari, kuvalähde www.turunsanomat.fiOpettaja.tv:n studiossa on vieraana mm. kriisipsykologi Salli Saari. Saari oli paljon julkisuudessa myös viimevuotisen Jokelan ampumavälikohtauksen aikaan.

Miltä tuntui kuulla näitä uutisia Kauhajoelta?
- Tottakai se järkytti. Toivoin ettei suomalaisten tarvitsisi enää Jokelan jälkeen joutua käsittelemään tällaista. Ja toivoin myös että kenelläkään nuorella ei olisi ollut enää tarvetta näin järjettömiin tekoihin.

Nuorten paha olo huolestuttaa Saarea. - Tällaiset tapaukset kertovat, että Suomessa varsinkin nuorilla miehillä on todella paha olo. Asiat ovat huonosti, jos pahalle ololle ei löydy muuta ulospääsyä.

Tuoreiden tietojen mukaan tekijällä on ollut kuvia ja videoita nettigalleriassa ja Youtubessa niin kuin oli myös Jokelan ampujalla. Mistä tämä kertoo?
- Tämä on tosiaan uusi ilmiö. Näyttää siltä että media on tuonut tällaisiin tapahtumiin oman ulottuvuutensa. Se ruokkii julkisuuden nälkää ja näyttämisen halua.

Pitäisikö tällaiset tapaukset sitten vaieta kuoliaaksi?
- No se ei valitettavasti taida olla mahdollista enää nykypäivänä. Nyt pitää selvittää, mitä on tapahtunut ja sen jälkeen on surun ja kriisityön vuoro.

- Kymmenen nuoren ihmisen elämä on päättynyt traagisesti, moni on haavoittunut. Suru ja tuska koskettavat jopa tuhansia ihmisiä.

Monet opettajat joutuvat käsittelemään tragediaa oppilaidensa kanssa seuraavina päivinä. -Siksi on tärkeää, että opettajat saavat valmennusta ja aikaa tähän työhön.

Opettaja.tv Studiossa on käsitelty Kauhajoen ampumavälikohtausta. Studiovieraina ovat kriisipsykologi Salli Saari, opetusneuvos Heidi Peltonen OPH:sta, Jokelan jälkihoidossa mukana ollut työnohjaaja Seppo Turkka ja turvallisuusasioista vastaava johtava lakimies Markku Poutala OAJ:sta.