Sisältö


Maj Lind -kilpailun internet- ja wap-sivustot avataan 16.5.2007.

Finlandialla

Viimeinen vaihe edessä. Finalistien selvittyä meno on taas yltynyt huimiin mittoihin. Saimme finaalin tulokset puhelimitse Oulusta suoraan Sibelius-Akatemian aulaan, missä minä ja toinen kilpailusihteerimme Annica odottelimme yhdessä Helsingissä olevien kilpailijoiden kanssa. Onneksi R-talon kuppilassa oli Taiga-klubi, ja reipas kansanmusiikki raikasi siellä keventäen meidänkin jännittynyttä tunnelmaa. Odotus oli piinallisen pitkä, tulokset tulivat vasta vähän ennen puoltayötä. Kollegani luki tulokset pienelle kilpailijajoukolle, 2 heistä pääsi finaaliin ja loput karsiutuivat. Tunnelma oli kuitenkin tyyni, vaikka oli sääli nähdä pettyneiden ilmeet.

Seuraavana päivänä puhelin soi, soi ja soi. Parhaimmillaan yhden puhumani puhelun aikana oli tullut 4 muuta puhelua. Haastattelukysyntä kiihtyy tietysti, mitä pidemmälle päästään. Kilpailutoimisto muutettiin Finalndia-talolle. Yle kuvasi ja haastatteli finalistit sekä osan tuoamaristoa. Väsyneitä kilpailijoita raahattiin kameran edestä toiseen. Jury piti palautetilaisuuden karsiutuneille. Orkesteriharjoitukset käynnistyivät, ja kilpailjat olivat innoissaan.

Vaikka innoissaan, melkein kaikki kilpailijat olivat kuolemanväsyneitä. Sama päti eilen meihin sihteereihin. Tulosten myöhäinen julkistamisajankohta ja jännitys verottivat kaikkien yöunia. Pää oli pelkkää puuroa, piti olla todella tarkkana sanoissaan... Mutta onneksi, illalla pääsimme ”vapaalle” aikaisemmin kuin pitkään aikaan ja tänään onkin jo ihan eri meininki. Kilpailijat ovat myös levänneitä, ja mikä parasta, he pitävät suuresti yhteistyöorkestereista ja kapellimestareista. Hauskaa, jos he ryhtyvät finaaliin inspiroituneina!

Tänään on toimistossakin suvantopäivä. Lehdistöliput on järjestetty ja parhaimmillaan kollegani järjestävät kutsuvierasliput ojennukseen. Italiainen välieräkilpailijamme kävi heittämässä hyvästit, sillä lähtee huomenna – tyytyväisenä kohti Etelä-Euroopan kesää.

Mutta mitä puuhaavat kilpailijat, jotka karsiutuivat jo alussa? Pitävät tietysti kotikonsertteja majoittajilleen! Kuulimme nimittäin kahdesta alkueräkilpailijasta, jotka ovat täällä edelleen. Pojat olivat käyneet yhdessä Tallinnassa, ja tänään he pitävät koko kilpailun majoittajakunnalle privaattikonsertin. Mikäs sen mukavampaa!

Eeva

Kommentit

kiitos

Kiitos tästä mainiosta blogista, sitä on ollut ilo lukea!

Tipillä kaikki materiaali käytössä

Tipi oli YLEn varma valinta asiantuntijatehtävään Paulon verkkosivulle. Olemme toimittaneet hänelle kilpailun aikana kaiken mahdollisen materiaalin alkukilpailuista, radio-ohjelmat kaikista eristä ja materiaalia myös finaaleista. Näiden näytteiden perusteella hän on kommentoinut kisoja ja tulee myös huomenna kirjoittamaan oman sanansa toisen finaalipäivän suorituksista.
Marjaana Nambiar / YLE Teema

Kommentaattori

Ihmettelen suuresti että yle on palkannut kommentaattorin joka on Floridassa eikä näin ollen pysty kommentoimaan yhtään mitään. Oliko tämä etukäteen tiedossa, jos oli niin mitä ihmeen järkeä tässä järjestelyssä on?

Viimeisimmät kommentit

Pelaa Sello-visaa
Lataa soittoääniä