Pekingin olympiakisat 2008, Baseball ja softball

Baseball ja softball aikovat tehdä vaikutuksen

julkaistu 06.08.2008 klo 11.56

Kuva: EPA

Baseball ja softball ovat olympiaohjelmassa toistaiseksi viimeistä kertaa Pekingin kisoissa. Urheilijat ovat kuitenkin erityisen motivoituneita, sillä lajeilla on mahdollisuus palata ohjelmaan vuoden 2016 olympiakisoihin.

Kansainvälinen olympiakomitea pudotti äänestyksellä molemmat lajit Lontoon vuoden 2012 olympiaohjelmasta. Järjestettiin vuoden 2016 kisat sitten Tokiossa, Madridissa, Chhicagossa tai Rio de Janeirossa, lajit aikovat palata niihin kisoihin.

- Pidämme Pekingiä maailmanlaajuisena alueena osoittaa kuuluvamme olympiaohjelmaan. Toivon mukaan olemme mukana vuonna 2016, USA:n softball-joukkueen tähti Jennie Finch toteaa.

Helppoa paluu ohjelmaa ei tule olemaan. Kilpailevia lajeja on muun muassa golf, rugby, karate ja squash.

- Olen jokseenkin optimistinen, Kansainvälisen softballliiton puheenjohtaja Don Porter vakuuttaa.

Molempien mailapelien ongelmina on pidetty vahvan amerikkalaisen leiman lisäksi sitä, että lajit eivät ole televisioystävällisimmästä päästä.

- Aiomme palauuttaa Baseballin olympiaohjelmaan, ja Pekingin kisat ovat viimeinen tilaisuutemme vakuuttaa KOK:n päättäjät, Kansainvälisen baseballliiton puheenjohtaja Harvey Schiller sanoo.

- Meidän täytyy pystyä osoittamaan lajin hienouden lisäksi myös se, että lajimme sopii televisioon ja on helposti järjestettävä.

- Jos pystyisimme pelaamaan parhaan softball-turnauksen, mitä on koskaan järjestetty, meidän täytyy pysyä olympiakartalla, Cat Osterman USA:n softball-joukkueesta uskoo.

YLE-AFP

Ajankohtaisia urheiluaiheita