Pekingin olympiakisat 2008, Jalkapallo

A-luokan Argentiina enää askeleen kullasta

julkaistu 19.08.2008 klo 18.30

Argentiinan Lionel Messi oli jatkuvasti brasilialaispelaajien kiusana.
Kuva: EPA

Argentiina tanssi välierässään Brasilian yli lukemin 3-0. Nigeria murskasi Belgian 4-1. Näin hallitseva mestari Argentiina ja Nigeria kohtaavat varhain lauantaiaamuna pelattavassa finaalissa. Pronssista pelaavat Belgia ja Brasilia perjantaina.

Nigeria nujersi Belgian näyttävillä maaleilla. Belgian verkkoa heilutti kahdesti 22-vuotias Obasi. Nigeria voitti viimeksi olympiakultaa Atlantassa 1996.

Klassikko-ottelussa Brasilia jäi pahasti Argentiinan jalkoihin. Jo ensimmäisellä puoliskolla Argentiina näytti, kuka on isäntä. Toisen puoliajan alussa 1-0- ja 2-0-maalit iski 20-vuotias Athletico Madridin pelaaja Aguero. Sinivalkoisten kolmannen osuman teki Riquelme.

Ottelun alku oli katsojalle verkkaista sunnuntaikävelyä.
Ensimmäisen puoliajan lopussa Argentiina tuli jatkuvasti oikealta laidalta ja valokeilassa oli tuttuun tapaan 21-vuotias Lionel Messi.
"Kirppu" oli läpi ottelun tiukasti vastustajassa kiinni.

Ottelussa nähtiin kovia kaksinkamppailuja ja rutkasti keltaisia kortteja. Lisäksi Brasilia otti vielä kaksi punaista korttia kun peli oli menetetty. Brasiliallakin oli paikkansa: Ronaldinhon upea vapaapotku osui maalipuihin.

YLE

Ajankohtaisia urheiluaiheita