ME: Javier Sotomayor (CUB) 245 -93
Stefka Kostadinova (BUL) 209 -87

EE: Patrik Sjöberg (SWE) 242 -87
Carlo Thärnhardt (BRD) -242i -88
Stefka Kostadinova (BUL) 209 -87

SE: Mika Polku 231 -00
Toni Huikuri 231-02
Hanna Mikkonen 192 -05

Ateenan mitalistit
1. Stefan Holm (SWE)
2. Matt Hemingway (USA)
3. Jaroslav Baba (CZE)

1. Jelena Slesarenko (RUS)
2. Hestrie Cloete (RSA)
3. Viktorija Stjopina (UKR)

Osakan mitalistit
1. Donald Thomas (BAH)
2. Jaroslav Ribakov (RUS)
3. Kyriakos Ioannou (CYP)

1. Blanka Vlasic (CRO)
2. Antonietta Di Martino (ITA)
3. Anna Tshitsherova (RUS)

Ainoastaan USA:n ja Neuvostoliiton hyppääjät ovat onnistuneet voittamaan miehissä enemmän kuin yhden kultamitalin. Myös naisten korkeudessa USA on mitalitaulukon kärjessä 4 kultamitalilla. Romanialla ja Ranskalla on molemmilla kaksi kultaa.

Hyppytyyli on vaihtunut saksauksesta ulkojalkaan ja sisäjalan kautta kierähdykseen. Nykyisen floppi-tyylin esitteli USA:n Dick Forsbury voittaessaan 1968 Mexicossa.

Professori Lauri "Tahko" Pihkala osallistui 1908 Lontoossa korkeushyppyyn (tulos 166 cm). Viimeisin suomalainen osallistuja on ollut Mika Polku Sydneyssä 2000.

Korkeushyppy on ainoa miesten kenttälaji, jossa suomalaisilla ei ole vielä olympiamitalia. Paras suomalaissijoitus on Kalevi Kotkaksen 4. sija Berliinissä 1936. Kotkas oli kisan paras eurooppalainen USA:n ottaessa kolmoisvoiton.

Lajitietoa

Karsinnasta selviytyvät finaaliin kaikki karsintarajan ylittäneet tai 12 parasta, mikäli 12 karsintarajan ylittänyttä ei ole.

Karsintaraja päätetään karsintaa edeltävän päivän teknisessä kokouksessa. Nykyisin raja pyritään asettamaan niin kovaksi, ettei finaalissa ole yleensä 12 kilpailijaa enempää.

Jokaisella kilpailijalla on kolme yritystä jokaisesta korkeudesta. Jos hän ei näillä onnistu, hänen kilpailunsa on ohitse. Halutessaan kilpailija voi jättää jonkin korkeuden kokonaan väliin, mutta hänen on tällöin ylitettävä joku seuraavista korkeuksista.

Kilpailijalla on suoritusluvan saatuaan yksi minuutti aikaa lähteä suoritukseensa.

Kilpailijoiden järjestys tasakorkeudessa ratkaistaan seuraavasti.
1. Kilpailija, joka on ylittänyt kyseisen korkeuden vähimmällä yrityksillä, sijoittuu paremmin.
2. Jos tilanne on edelleen tasan, kilpailija, jolla on vähemmän pudotuksia koko kisassa, sijoittuu paremmin.
3. Jos kysymys on voitosta rima asetetaan viimeiseksi ylitettyyn korkeuteen, josta tasoissa olevilla on yksi ylimääräinen ylitys. Jos ratkaisua ei synny rimaa nostetaan 2 cm, jos kaikki ylittivät tai lasketaan 2 cm, jos kaikki pudottivat. Näin edeten kisalle haetaan voittaja. Muiden sijoitusten osalta sijoitus jaetaan.

Laji on mukana molemmissa otteluissa.

Ajankohtaisia urheiluaiheita