Koskimelonnan ainoa olympialaji on melontapujottelu. Se oli ohjelmassa 1972, mutta seuraavan kerran olympialaisissa melottiin koskessa vasta vuonna 1992, jolloin laji tuli ohjelmaan pysyvästi.

Pujottelussa radan pituus on vähintään 300 metriä, ja siihen kuuluu 20-25 porttia, joista ainakin kuusi on melottava vastavirtaan. Portteihin ei saa koskea melalla, veneellä tai kropalla.

Tarkka rata määrätään kilpailua edeltävänä päivänä. 'Kiviesteitä' ja portteja siirretään alkukilpailun ja jatkokierrosten välillä.

Laskijat lähtevät radalle kahden minuutin välein, finaalilaskussa 2,5 minuutin välein. Jokainen hukattu portti tuo sakkoa 50 sekuntia ja kosketus porttitankoon kaksi sekuntia.

Kahden laskun yhteisaika ratkaisee alkukilpailun jatkoonpääsijät. Semifinaalissa ja finaalissa lasketaan vain yksi lasku. Loppusijoitukset ratkeavat semifinaali- ja finaalilaskun yhteistuloksella.

Miehet kilpailevat kajakkiyksiköissä (K1) sekä kanadalaisessa (kanootti) yksikössä (C1) ja kaksikossa (C2). Naiset kilpailevat vain kajakkiyksiköissä. MM-kisoissa on myös joukkuekilpailu, mutta sitä ei olympiakisoissa ole.

Suomalaisia koskimelojia ei toistaiseksi ole olympiakisoihin osallistunut.

Ajankohtaisia urheiluaiheita