Pekingin olympiakisat 2008, Melonta

Ratamelonnassa vilkas päätöspäivä

julkaistu 23.08.2008 klo 12.17

Kuva: EPA

Ratamelonnan päätöspäivänä riitti vilskettä, kun Shunyin melonta- ja soutukeskuksessa kisattiin kuudesta olympiakullasta. Eurooppalaisten hallitsemista lajeista vain kaksi kultamitalia lipsahti muualle.

M, K1, 500 m

Australian Ken Wallace voitti miesten kajakkiyksiköiden olympiakultaa 500 metrillä. Viimeisen 100 metrin huikealla loppukirillä Wallace meloi loppuajaksi 1.37,252. Hopeaa otti Kanadan Adam van Koeverden ja pronssille kauhoi Ison-Britannian Tim Brabants.

M, C1, 500 m

Kanoottiyksiköiden olympiavoiton vei Maksim Opalev. Venäläismelojan voittoaika 500 metrin matkalla oli 1.47,140. Opalev kiri kolmanteen olympiamitaliinsa yli sekunnin erolla toisena tulleeseen Espanjan David Caliin. Pronssia voitti Ukrainan Lurii Cheban.

N, K1, 500 m

Ukrainan Inna Osypenko kiri naisten kajakkiyksiköiden mestariksi ajalla 1.50,673. Hopealle meloi Italian Josefa Idem ennen Saksan Katrin Wagner-Augustinia.

M, K2, 500 m

Saul Craviotto ja Carlos Perez voittivat K2-luokan 500 metrin olympiakultaa. Espanjalaiskaksikko ehti maaliin vain kymmenyksen aikaisemmin Saksan Ronald Rauhea ja Tom Wieskotteria. Voittoajaksi tuli lopulta 1.28,736. Pronssille kirivät niukasti Valko-Venäjän kaksikko Raman Piatrushenka, Vadzim Makhneu.

M, C2, 500 m

Kiinalaismelojat Guanliang Meng ja Wenjun Yang huudattivat kotiyleisöä voittamalla kanadalaisen tyylin olympiakultaa. Puolimatkasta asti kisaa johtaneet kiinalaiset kaatuivat välittömästi maaliintulon jälkeen, mutta saivat kultamitalit ennen venäläiskaksikko Sergei Uleginia ja Aleksander Kostoglodia. Pronssia voittivat Saksan Christian Gille ja Thomasz Wylenzek.