Moisejev uusi voittonsa, Liettua juhli kahta mitalia

päivitetty 21.08.2008 klo 18.07

Kuvassa Andrei Moisejev Andrei Moisejev uusi olympiakultansa
Kuva: YLE

Andrei Moisejevista tuli ensimmäinen ihminen puoleen vuosisataan joka on pystynyt uusimaan olympiakultansa nykyaikaisessa viisiottelussa. Venäläinen jätti Liettuan Edvinas Krungolcasin hopealle ja Andrejus Zadneprovskisin pronssille.

Neljänneksi jäi kotiyleisön kovasti kannustava Kiinan Qian Zhenhua. Kiinalainen oli viimeiseen lajiin 3000 metrin juoksuun lähdettäessa kisassa toisena, mutta väsähti tippuen mitaleilta.

Kilpailijat valittivat kisassa erityisesti neljännessä lajissa eli esteratsastuksessa käytetyistä hevosista. Ratsastuksessa nähtiin useita kieltäytymisiä, putoamisia ja muita ongelmia hevosten kanssa. Nykyaikaisessa viisiottelussahan muista ratsastuslajeista poiketen kilpailijat kisaavat hevosilla joita he eivät aiemmin ole ratsastaneet.

Moisejev avasi kisan hienosti sijoittumalla ammunnassa viidenneksi, voittaen miekkailun ja tullen uinnissa kuudenneksi. Kisassa mukana oli 36 kilpailijaa. Näillä sijoituksilla hän pohjusti voittonsa. Ratsastuksessa hän oli 15:s ja rypisti juoksussa itsensä 27:nneksi. Ratkaisevaa juoksua ei poikkeuksellisesti suoritettu maastossa, vaan kisa juostiin Urheilukeskuksen stadionilla.

Molemmat liettualaiset nousivat mitalikamppailuun mukaan esteratsastuksessa, jossa Krungolcas oli neljäs ja Zadneprovskis toinen.

- Ateenan jälkeen aloin harjoitella entistä kovemmin. Jokainen urheilija haluaa aina olla palkintopallilla, kertoi Moisejev mestaruutensa jälkeen.

- Oli paljon helpompi voittaa Ateenassa, kuin täällä. Tunsin täällä mestaruuspaineet hartioillani. Tärkeintä oli todistaa itselleni, sen jälkeen muille, että pystyn voittamaan uudestaan,päätti kaksinkertainen olympiavoittaja.