Pekingin olympiakisat 2008, Nyrkkeily

Lomatsenko hurjana kehässä

päivitetty 23.08.2008 klo 18.17

Ukrainan Vasil Lomatsenko oli syystäkin tyytyväinen esityksiinsä.
Kuva: EPA

Ukrainan vasta 19-vuotias nyrkkelijäsensaatio Vasil Lomatsenko otti näytöstyyliin olympiakultaa alle 57-kiloisten sarjassa, kun hän kaatoi finaalissa ranskalaisen Khedafi Djelkhirin tuomarin keskeytyksellä.

Djelkhir otti ensimmäisessä erässä jo toista kertaa lukua ja oli tappiolla peräti 1-9 kun tuomari päätti taiston ukrainalaisen hyväksi. Nuorukaisen dominantti esitys olympiafinaalissa, raivoisine voitontuuletuksineen, ei jättänyt ketään kylmäksi.

Kuubalaiset hävisivät finaalinsa

Kuuban Andris Laffita Hernandezin hävisi Thaimaan Somsit Jongjohorille alle 51-kiloisten kultakamppailussa. 75-kiloissa maanmiehensä Emilio Coreya Bayeaux niin ikään hävisi kultaottelunsa Iso-Britannian James Degalelle.

Kuuballa on vielä mahdollisuudet nyrkkeilykultaan, sillä sunnuntaina, kisojen päätöspäivänä on vielä kaksi saarivaltion nyrkkeilijää tulessa.

Alle 64-kiloisissa Dominikaaniselle tasavallan edustaja Felix Diaz oli onnesta sekaisin kun hän päihitti thaimaalaisen, hallitsevan olympiamestarin Manus Boomjunjongin finaalissa, tuoden maalleen vasta toisen olympiakullan.

YLE

Ajankohtaisia urheiluaiheita