Esittely
Ohjelmisto

Palaute

Arkisto

Kuvauspaikat

Lähetä kortti


 
HAKU YLEN WWW-SIVUILTA

PL 196
33101 TAMPERE

ESITETYT OHJELMAT

 

SYKSY 2002

 

TI 31.12.2002 KLO 19.30
POHJANTÄHDEN ALLA: NYKYVÄINÖN LAULU

Kanteleen kylässä ei ole postia, mutta entisessä postitalossa asuu kaksi nuorta runonlaulajaa. Se sopii hyvin juuri Kanteleelle. Nuuttipukitkin pitävät siellä perinteistä kiinni. Uusi runonlaulu on laajempikin nykypäivän ilmiö, joka tuottaa myös kilpailua, mestareita, kirjoja, teatteria, jopa osia oopperaan. Suunnittelu ja ohjaus Lisa Hovinheimo. Tuotanto YLE Asiaohjelmat. Uusinta. Es. aiemmin 24.2.2000.

 

SU 22.12.2002 KLO 18.40
POHJANTÄHDEN ALLA: SIISTIÄ OLLA PITÄÄ?

Asiallisen humoristinen ohjelma siivoamisesta, joka kodin painajaisesta. Yksi luottaa kalsarirättiin, toinen käyttää moppia, kolmas on liittynyt siivousrenkaaseen. Suomalaisen siivouskäsityksen koko kirjo galluppien todistamana. Mukana myös niksejä joulusiivousta suunnitteleville.
Suunnittelu ja ohjaus Pirkko Frank-Arkimies, Maiju Silvasti ja Eila Tiainen. Tuotanto YLE Asiaohjelmat.
Toinen es. ti 24.12.

 

SU 15.12.2002 KLO 18.40
POHJANTÄHDEN ALLA: TARINA TOIPUMISESTA

Tampereella toimiva Lastu on päihdeongelmaisten jatkohoitopaikka. Parin, kolmen vuoden mittainen porrastettu hoito-ohjelma tarjoaa Lastun oppilaille kuntoutusta, hoitoa, työtä ja asumista. 34-vuotiaalla Krissellä on takanaan vuosikausia rajua huumeiden käyttöä.
Suunnittelu ja ohjaus Leena Jäppinen.
Tuotanto T:mi Leena Jäppinen ja YLE Asiaohjelmat.
Toinen es. ti 17.12.

 

SU 8.12.2002 KLO 18.40
POHJANTÄHDEN ALLA: NAVETTAKINO

Konnevedellä Keski-Suomessa kolme 11-13 -vuotiasta kaverusta on perustanut oman elokuvateatterin entiseen navettaan. Elokuvaesitykset toteutetaan oikealla tekniikalla ja näytökset ovat loppuunmyytyjä. Kertomus oma-aloitteisuudesta, aktiivisuudesta ja yhteishengestä autioituvalla maaseudulla. Suunnittelu Antti Karkiainen ja ohjaus Harri Paavola.
Tuotanto Mediatuotanto Amigos/Sauli Ruuskanen ja YLE Asiaohjelmat.
Toinen es. ti 10.12.

 

SU 1.12.2002 KLO 18.40
POHJANTÄHDEN ALLA: PÄIVÄ VANHUKSENA

Eläkeläisten päivä Suomessa ei ole pelkkää vanhuuden lepoa. Tauno 83 vuotta, huolehtii yksin dementiaa sairastavasta vaimostaan vuorokauden ympäri. Sotaveteraani Väinö 95 vuotta, ei ole päässyt turvalliseen hoitopaikkaan. Hilkka hoitaa yli 90-vuotiasta äitiään vaatimattomassa maalaistalossa. Onko omaisten hoitotaakka jo liian raskas? Suunnittelu ja ohjaus Tapani Itäranta.
Tuotanto YLE Asiaohjelmat.
Toinen es. ti 3.12.

 

SU 24.11.2002 KLO 18.40
POHJANTÄHDEN ALLA: HÄLYTYSVALMIINA

Monissa Suomen pienissä kunnissa palo- ja pelastustoiminta vastaa edelleen vapaapalokunta, VPK. Kun päivätyö on toisaalla, jatkuva varuillaolo ja lähtövalmius vaatii palokuntalaiselta erityistä kutsumusta ja perheeltä pitkää pinnaa. Kertomus ylihärmäläiseltä kutsumustyöstä palopäällikön ja yhden palomiehen silmin. Suunnittelu ja ohjaus Marianne Nygård.
Tuotanto Mediahouse Siltaloppi Production ja YLE Asiaohjelmat.
Toinen es. ti 26.11.

 

SU 17.11.2002 KLO 18.40
POHJANTÄHDEN ALLA: PITKÄ MATKA KOTIIN

Kunnat tekevät sopimuksia vanhusten ja mielenterveyspotilaiden sijoittamisesta myös yksityisyrittäjien hoitoon. Mäntän palvelukeskuksessa asuu toistakymmentä vanhusta, vammaista tai sairasta miestä ja naista samassa talossa. Uusin tulokas on kuntoutumassa ja totuttelee elämään jaksoittain mielisairaalan suljetun osaston ulkopuolella kodinomaisessa yhteisössä. Suunnittelu ja ohjaus Reima Kekäläinen.
Tuotanto YLE Asiaohjelmat.
Toinen es. ti 19.11.

 

SU 10.11.2002 KLO 18.40
POHJANTÄHDEN ALLA: MIESTEN PUOLELLE

Mistä miehen malli pojalle, joka elää naisten ympäröimänä? Helsingissä toimiva Pienperheyhdistys on ratkaissut yksinhuoltajaäitien tilanteen järjestämällä aikuisia miehiä kavereiksi ilman isää eläville pojille. Suunnittelu ja ohjaus Tuija Halttunen.
Tuotanto YLE Asiaohjelmat.
Toinen es.ti 12.11.

 

SU 3.11.2002 KLO 18.40
POHJANTÄHDEN ALLA: SYÖPÄJONON KYLMÄ JAKO

Syövänhoitoon käytettävät varat on pudotettu lamavuosia edeltäneestä tasosta puoleen. Joitakin syöpiä ei voida enää lainkaan hoitaa raha- ja lääkäripulan vuoksi. Tarina kahdesta syöpäpotilaasta sekä syöpälääkäri Inkeri Elomaasta, joka valottaa syövänhoidon onnetonta tilaa tämän päivän Suomessa. Suunnittelu ja ohjaus Mauno Hämäläinen.
Tuotanto YLE Asiaohjelmat.
Toinen es.ti 5.11.

 

TI 29.10.2002 KLO 16.25
POHJANTÄHDEN ALLA: DYYKKARIT

Dyykkaamalla kerskakulutuksen ja tuhlauksen kimppuun... Espoolaisen kommuunin kahdeksan jäsentä keräävät ruokansa ja tarvitsemansa tavarat roskiksista. Yhteisöä yhdistävät sosiaalisuus ja ekologisuus. Dyykkaamisen ohella se tarkoittaa toimimista esimerkiksi maailmanpankkia ja globalisaatiota vstustavissa järjestöissä. Suunnittelu ja ohjaus Eila Tiainen. Uusinta, es. myös 24.3.

 

SU 27.10.2002 KLO 18.40
POHJANTÄHDEN ALLA: KOFEIINIA!

Jarkko ja Weltsu ovat juuri täysi-ikäisyyden saavuttaneita nuoria miehiä Lahdesta. Arkipäivät he paiskivat ankarasti töitä leipomon liukuhihnalla tienatakseen rahaa viikonlopun bailaamiseen. Aikuisuuden kynnyksellä kaverusten elämään ilmaantuu muutakin ja tiet alkavat erkaantua... Tarina sydäntä lämmittävästä elämän ilosta ja villistä nuoruudesta suomalaisessa pikkukaupungissa. Suunnittelu ja ohjaus Erkko Lyytinen.
Tuotanto Making Movies ja TV2 Asiaohjelmat.
Uusinta, es. myös 26.5.

 

HUOM! TO 24.10.2002 KLO 23.05
POHJANTÄHDEN ALLA: KIDUTETUT

Niillä maahanmuuttajilla, jotka hakevat turvaa Suomesta, on usein ollut monenlaisia syitä paeta kotimaastaan. Raskaita kokemuksia on takanaan ainakin niillä, jotka tarvitsevat Helsingin Diakonissalaitoksen Kidutettujen kuntoutuskeskuksen palveluita. Keskuksen asiakkaat ja työntekijät kertovat inhimillisen kekseliäisyyden, julmuuden ja kestävyyden rajoista, selviytymisestä ja sopeutumisesta Suomeen. Suunnittelu ja ohjaus Peter Launo.
Tuotanto YLE Asiaohjelmat.

 

SU 20.10.2002 KLO 18.40
POHJANTÄHDEN ALLA: MÖKKIKUUME

Keväisin suomalaiset ryhtyvät miettimään vapaa-ajanviettoaan ja monet valtaa mökkikuume. Unelmien linna meren rannalla saattaa kuitenkin jäädä vain haaveeksi eikä sitä juuri oikeaa mummonmökkiäkään helposti löydä. Tarina mökkikuumeen saaneista oireineen. Suunnittelu ja ohjaus Tarja Flemming.
Tuotanto YLE Asiaohjelmat.
Toinen es. ti 22.10.

 

SU 13.10.2002 KLO 18.40
POHJANTÄHDEN ALLA: TOIVEITA TIENPOSKESSA

Kesäturismin luvatussa maassa ihmisiä houkutellaan tienposkeen monenkirjavin keinoin. Kyse on usein perheen elinkeinosta, niinpä lyhyestä kesästä on saatava kaikki hyöty irti. Millaista yrittäjän on odotella vierailijoita kuumimman lomakauden aikaan, kun asfaltti höyryää eikä kukaan pysähdykään pihaan? Suunnittelu ja ohjaus Jussi Jormanainen. Tuotanto YLE Asiaohjelmat.
Toinen es. ti 15.10.

 

SU 6.10.2002 KLO 19.10
POHJANTÄHDEN ALLA: APUA ELÄIMILLE

Zacharias Topeliuksen perustamasta pikkulintujen suojeluyhdistyksestä on kasvanut Helsingin eläinsuojeluyhdistys, Suomen suurin löytöeläinten vastaanottokeskus. Siellä pelastetaan vuosittain noin 1500 löytöeläintä ja etsitään niille uudet kodit. Ihmisten välinpitämättömyys ja syrjäytyminen näkyvät lemmikkien lisääntyneinä heitteillejättöinä. Suunnittelu ja ohjaus Taina Kanerva.
Tuotanto YLE Asiaohjelmat.
Toinen es. ti 8.10.

 

SU 29.9.2002 KLO 19.10
POHJANTÄHDEN ALLA: RAJAKOULUN REHTORI

Ei tiennyt Leena Luostarinen mihin ryhtyi, kun lähti viisi vuotta sitten Ylöjärveltä Lappeenrantaan perustamaan ja johtamaan Itä-Suomen yksityiskoulua. Nyt tämä rajakoulu panostaa kansainvälisyyteen, venäjän kieleen ja kulttuuriin sekä yrittäjyyteen. Miten itäraja vaikuttaa alueen ihmisten arjessa ja mitä vaatimuksia se asettaa rajakoulun opetukselle? Suunnittelu ja ohjaus Sinikka Hein.
Tuotanto YLE Asiaohjelmat.
Toinen es. ti 1.10.

 

SU 22.9.2002 KLO 19.10
POHJANTÄHDEN ALLA: MYYTÄVÄNÄ ELÄMÄNTAPA

Kuka oikein päättää, mitä syömme, miten pukeudumme tai sisustamme? Voiko Suomessa syntyä maailmanlaajuisia muoti-ilmiöitä vai jääkö meille vain vastaanpanemattoman kuluttajan rooli? Ohjelma jäljittää trendien luojia ja elämäntavan kauppiaita. Suunnittelu ja ohjaus Eila Tiainen.
Tuotanto YLE Asiaohjelmat.
Toinen es. ti 24.9.

 

SU 15.9.2002 KLO 19.10
POHJANTÄHDEN ALLA: JÄNNÄ AURINGONLASKU

Yhdeksänkymmentävuotias Salli Hantunen on tehnyt arvokasta työtä vanhusten hyvinvoinnin lisäämiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Hänen perustamansa Kantti ry tuottaa vanhusten sosiaali- ja terveyspalveluita pääkaupunkiseudulla. Salli itse on edelleen mukana toiminnassa pitäen huolta monista itseään nuoremmista vanhuksista. Suunnittelu ja ohjaus Kirsi Markkanen.
Tuotanto Production House ja YLE Asiaohjelmat.
Toinen es. ti 17.9.

 

SU 8.9.2002 KLO 19.10
POHJANTÄHDEN ALLA: KILOMETRITEHDAS

Roadmovie polkupyörällä. Helsinkiläinen 59-vuotias pitkäaikaistyötön Antero tienaa osan leivästään tyhjiä pulloja keräämällä. Antero ajaa pullojen perässä kymmeniä kilometrejä vuoden jokaisena päivänä. Suunnittelu ja ohjaus Ville Grönroos.
Tuotanto Making Movies ja YLE Asiaohjelmat.
Toinen es. ti 10.9.

 

SU 1.9.2002 KLO 19.05
POHJANTÄHDEN ALLA: ÄITIPARTIO

Kuinka huolissaan tämän päivän isän tai äidin tulee olla, kun murrosikäinen nuori alkaa laajentaa maailmaansa kodin ulkopuolelle? Anne Pekkanen ja tusina muita äitejä Kangasalta ryhtyvät katupartiointiin ja joutuvat tekemisiin nuoria kohtaan tuntemiensa ennakkoluulojen ja pelkojen kanssa. Suunnittelu ja ohjaus Tuija Halttunen.
Tuotanto YLE Asiaohjelmat.
Toinen es. ti 3.9.

 

SU 25.8.2002 KLO 18.40
POHJANTÄHDEN ALLA: VELKATARINOITA

Viime vuosien kehitys suomalaisessa yhteiskunnassa on jakanut yhä selvemmin ihmisiä hyvinvoiviin ja kyydistä pudonneisiin. Velkasaneerauksen piirissä on nyt yli 40 000 suomalaista. Kolmen ylivelkaantuneen ihmisen tarina tämän päivän Suomesta. Suunnittelu ja ohjaus Harri Paavola, Sauli Ruuskanen.
Tuotanto Mediatuotanto Amigos ja YLE Asiaohjelmat.
Toinen es. ti 27.8.

 

KEVÄÄN 2002 OHJELMISTOA

SU 26.5.2002 KLO 19.25
POHJANTÄHDEN ALLA: KOFEIINIA!

Jarkko ja Weltsu ovat juuri täysi-ikäisyyden saavuttaneita nuoria miehiä Lahdesta. Arkipäivät he paiskivat ankarasti töitä leipomon liukuhihnalla tienatakseen rahaa viikonlopun bailaamiseen. Aikuisuuden kynnyksellä kaverusten elämään ilmaantuu muutakin ja tiet alkavat erkaantua... Tarina sydäntä lämmittävästä elämän ilosta ja villistä nuoruudesta suomalaisessa pikkukaupungissa. Suunnittelu ja ohjaus Erkko Lyytinen.
Tuotanto Making Movies ja TV2 Asiaohjelmat.
Toinen es. 28.5. klo 16.25.

 

SU 12.5.2002 KLO 19.25
POHJANTÄHDEN ALLA: NAUTAHULLUUS

Lehmä on nyt liha- ja maitotehdas. Ihmisen ahneuden ja tehokkuusvaatimusten vuoksi vuosituhansia heinää syöneestä lehmästä on tehty viljalehmä, joka lypsää enemmän kuin koskaan ennen. Samalla se sairastaa ennen tuntemattomia tauteja. Kertomus nautahulluudesta kuljettaa katsojaa eläinlääkärin matkassa Pohjois-Karjalassa. Suunnittelu ja ohjaus Mauno Hämäläinen. Toinen es. 14.5. klo 16.25.

 

SU 5.5.2002 KLO 16.45
POHJANTÄHDEN ALLA: KULKURI

Haja-asutusalueiden väki vähenee ja vanhenee, palvelut kaikkoavat. On keksittävä uudenlaisia palvelumuotoja. Kemijärvellä vanha kirjastoauto varustettiin monipalvelubussiksi ja ristittiin Kulkuriksi. Vuoden verran bussi on kierrellyt syrjäkyliä tarjoten kirjojen lainaamisen lisäksi mm. vanhusten verenpaineen mittausta, nettiyhteyksiä, työvoimatoimiston ja Kelan palveluita. Kulkuri on monelle paitsi ainoa mahdollisuus hoitaa virastoasioita myös henkireikä autioituvan kylän arjessa.
Suunnittelu ja ohjaus Taina Kanerva. Tuotanto TV2 Asiaohjelmat.
Toinen es. 30.4. klo 16.25.

 

SU 28.4.2002 KLO 19.15
POHJANTÄHDEN ALLA: LEIJONATIE

Kertomus Suomen Jääkiekkoliiton perustamasta alle 16-vuotiaiden poikien Leijonatie-valmennusjärjestelmästä. Sen tarkoituksena on ammattimaisella otteella tuottaa uusia "teemuselänteitä". Ohjelmassa seurataan oululaisen jääkiekkolupauksen elämää maajoukkueleirityksessä. Pysyminen mukana maajoukkueringissä tietäisi yhden haaveen toteutumista, pääsyä Suomi-Ruotsi -maaotteluun. Suunnitelu ja ohjaus Ville Jankeri.
Tuotanto Making Movies ja TV2 Asiaohjelmat.
Toinen es. 7.5. klo 16.25.

 

SU 21.4.2002 KLO 16.45
POHJANTÄHDEN ALLA: LASKUPÄÄT

Lukio läpi ja valkolakki käteen kahdessä vuodessa. Näin toimivat nuoret Päivölän Kansanopiston matematiikkalinjalla Valkeakoskella. Elämä sisäoppilaitoksessa pitää sisällään kovaa työtä, pitkiä koulupäiviä, paljon matematiikkaa ja työharjoittelua Nokian tutkimuskeskuksessa Toijalassa. Tarina matikkanerojen arjesta.
Suunnittelu ja ohjaus Peter Launo.
Toinen es. 23.4. klo 16.25.

 

SU 11.4.2002 KLO 19.15
POHJANTÄHDEN ALLA: UNETTOMAT

Sadattuhannet suomalaiset kärsivät unettomuudesta. Toisilla se voi olla kriisistä tai stressistä johtuvaa tilapäistä huonounisuutta, joillakin jo vuosia kestänyttä fysiologisen tai psyykkisen vaivan aiheuttamaa. Joskus apua ei enää löydy edes lääkkeistä tai muustakaan hoidosta. Unettomuudesta kärsivät kertovat kokemuksistaan ja siitä millaista apua he ovat saaneet.
Suunnittelu ja ohjaus Tarja Flemming.
Toinen es. 13.4. klo 16.25

 

SU 7.4.2002 KLO 19.15
POHJANTÄHDEN ALLA: VIIMEINEN MUUTTO

Kun suuret ikäluokat eläköityvät, heidän ennustetaan kansoittavan etelän aurinkorannat. Tarina 54-vuotiaasta Anjasta, joka jäätyään sairaseläkkeelle bussinkuljettajan työstään, päättää muuttaa eläkepäiville Espanjaan. Onko päätöksen takana unelma uudesta tulevaisuudesta aurinkoparatiisissa vai pelko vanhuuden yksinäisyydestä Suomessa? Ohjelmassa unelmat ja toiveet törmäävät arkirealismiin Torreviejan lämmössä. Suunnittelu ja ohjaus Kirsi Markkanen.
Tuotanto Production House ja TV2 Asiaohjelmat.
Esitetty myös. 9.4. ja 10.7.

 

SU 31.3.2002 KLO 19.15
POHJANTÄHDEN ALLA: MUSTA LAMMAS

Tampereella on jo 20 vuoden ajan toiminut seurakuntien diakoniatoiminnan ylläpitämä päivähuoltola Musta lammas. Kertomus asunnottomista, alkoholisteista ja muista syrjäytyneistä Mustan lampaan asiakkaista. Kovan kilpailuyhteiskunnan rattaista pudonneet ihmiset kertovat elämästään.
Suunnittelu ja ohjaus Pirkko Frank-Arkimies.
Toinen es. 2.4.02 klo 16.25.

 

SU 24.3.2002 KLO 15.10
POHJANTÄHDEN ALLA: DYYKKARIT

Dyykkaamalla kerskakulutuksen ja tuhlauksen kimppuun... Espoolaisen kommuunin kahdeksan jäsentä keräävät ruokansa ja tarvitsemansa tavarat roskiksista. Yhteisöä yhdistävät sosiaalisuus ja ekologisuus. Dyykkaamisen ohella se tarkoittaa toimimista esimerkiksi maailmanpankkia ja globalisaatiota vstustavissa järjestöissä. Suunnittelu ja ohjaus Eila Tiainen. Toinen es. 26.3. klo 16.25.

 

SU 17.3.2002 KLO 19.15
POHJANTÄHDEN ALLA: KUSTAALA KUTSUU

Noin kolmetoistatuhatta suomalaislasta asuu kotiensa ulkopuolella. Kertomus vaasalaisen Kustaalan lastenkodin arjesta. Se tarjoaa yksilöllistä hoitoa ja omahoitajia monelle elämänsä alkutaipaleella syrjäytyneelle lapselle ja nuorelle. Suunnittelu ja ohjaus Anita Malkamäki. Tuotanto Susamuru ja TV2 Asiaohjelmat. Esitetty myös 19.3. ja 12.6.

 

SU 10.3.2002 KLO 16.50
POHJANTÄHDEN ALLA: TYÖTTÖMÄN REGGAE

Kari,lempinimeltään Syly, on helsinkiläinen pitkäaikaistyötön ja työllisyyskurssitettu. Työntekoa tärkeämmällä sijalla miehen elämässä ovat aina olleet oma bändi ja reggaemusiikki. Sylyn ja hänen bändikavereidensa kautta välittyy aito kuva työn ja varsinkin sen puutteen merkityksestä nykyajan ihmiselle. Suunnittelu ja ohjaus Sami Kuokkanen. Tuotanto Making Movies ja TV2 Asiaohjelmat. Toinen es. 12.3. klo 16.25.

 

SU 3.3.2002 KLO 19.15
POHJANTÄHDEN ALLA: KIIRE

Tämän päivän ihmisillä on jatkuva kiire. Miltä kiire oikeasti näyttää ja tuntuu? Kuvaus helsinkiläisen mainostoimiston kiireisestä työviikosta joulun alla. Kun kampanjalle on asetettu määräaika, kaikki toimet tiivistyvät kohti hetkeä, jolloin projeksti voidaan esitellä asiakkaalle. Päämäärän häämöttäessä tunnit käyvät vähiin ja pinna kiristyy. Suunnittelu ja ohjaus Jussi Jormanainen. Tuotanto TV2 Asiaohjelmat. Toinen es. 5.3. klo 16.25.

 

SU 3.2.2002 KLO 16.45 POHJANTÄHDEN ALLA: VIIMEINEN KESÄ

Elämä on helppoa silloin kun on 12-vuotias... vai onko? Sisarukset Joanna, Ida ja heidän paras kaverinsa Anniina elävät kasvun aikaa - sitä viimeistä kesää kun voi vielä olla lapsi. "The Kids" yhtyeessä jo kuusi vuotta esiintyneet tytöt ottavat ilon irti kesästään. Siihen mahtuu niin keikkoja ja uimista kuin syvällisiä keskustelujakin. Kasvamisesta, pojista, haaveista ja eroista. Suunnittelu ja ohjaus Kirsi Markkanen. Tuotanto Production House ja TV2 Asiaohjelmat. Esitetty myös 5.2. ja 5.6.

 

SU 27.1.2002 KLO 19.25
POHJANTÄHDEN ALLA: KAATOPAIKAN PAKOLAISET

Kaatopaikan päälle aikoinaan rakennettua ja saastunutta Helsingin Myllypuron lähiötä puretaan. Helsingin kaupunki yrittää saada viimeisiä asukkaita muuttamaan pois purettavista taloista syksyn 2001 aikana. Sitkeimmät asukkaat ovat nousseet vastarintaan. Dramaattinen kertomus Myllypuron historiasta ja nykytilasta sekä tavallisen ihmisen taistelusta "järjestelmää" vastaan. Suunnittelu ja ohjaus Pentti Väliahdet. Tuotanto Production House ja TV2 Asiaohjelmat. Esitetty myös 29.1. ja 17.7.

 

SU 20.1.2002 KLO 16.45
POHJANTÄHDEN ALLA: OSAAJA SAA PAIKAN

Tarina rekrytointikonsultti Kurt Taxellista ja hänen työstään huippuosaajien metsästäjänä ja välittäjänä. Jos olet menestyjä, onnistuja, hyväpalkkainen ja tehnyt näyttävän uran työelämässä, löydät varmasti rekrytointiyrityksestä ystävän... Suunnittelu ja ohjaus Harri Paavola, Sauli Ruuskanen. Tuotanto Mediatuotanto Amigos ja TV2 Asiaohjelmat. Esitetty myös 22.1.ja 14.8.

 

SU 13.1.2002 KLO 19.25
POHJANTÄHDEN ALLA: MURTUVA MIELI

Mielenterveyden avohoidosta on viimeisen vuosikymmenen aikana supistettu hoitopaikkoja rajusti, eniten koko terveydenhuollon säästöt huomioiden. Seuraukset tuntuvat supistusten uhreiksi joutuneiden potilaiden jokapäiväisessä elämässä. Silja ja Jussi kertovat sairastumisestaan ja sairastamisen vaikeudesta suomalaisen psykiatrisen hoidon ketjussa. Suunnittelu ja ohjaus Jarmo Nieminen. Toinen es. 15.1. klo 16.25.

 

SU 6.1.2002 KLO 19.25
POHJANTÄHDEN ALLA: METALLIN HOHTOA

Loppuvatko Suomesta duunarit, kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle? Esimerkiksi metalli tarvitsee lähivuosina 80 000 uutta ammattitaitoista työntekijää. Miten käy kun ATK ja IT jyräävät perinteiset alat? Tarina kolmesta tamperelaispojasta, jotka epämuodikkaasti valitsivat ammattikoulun ja joista tulee levyseppiä. Suunnittelu ja ohjaus Tarja Flemming. Toinen es. 8.1.