Esittely
Ohjelmisto

Palaute

Arkisto

Kuvauspaikat

Lähetä kortti


 
HAKU YLEN WWW-SIVUILTA

PL 196
33101 TAMPERE

ARKISTO 2005

SU 25.12. TV2 klo 18.20 LEIPÄÄ KÖYHILLE

Kuva: TV2 Tiedotus Joulun yltäkylläisyys ei näy kaikissa kodeissa. Köyhyysrajalla elävät perheet hakevat joululeipänsäkin ilmaisesta ruokajakelusta. Suunnittelu ja ohjaus Raija Kantomaa. Tuotanto YLE Asiaohjelmat.



SU 18.12. TV2 klo 18.20 SATA TÄHTEÄ - SATA LASTA

Kuva: TV2 Tiedotus Tamperelaiset Liisa Björkqvist ja Kai Salmela ovat sijaiskodin vanhempia. Heidän perheensä on kasvattanut jo yli 70:tä lasta. Liisan ja Kain tavoite on tarjota koti ainakin sadalle lapselle. Käsikirjoittanut Kirsikka Arkimies ja ohjannut Maiju Silvasti.



SU 11.12. TV2 klo 18.20 LESKIEN TURVA

Kuva: TV2 Tiedotus Ikääntyneet, yksinasuvat pystyisivät vanhanaikaisen naapuriavun turvin elämään kotioloissaan pitkään. Pertunmaalla leskien turvaksi ovat lähteneet neljä eläkeläismiestä. Ohjelman on toimittanut Arja Mesimäki ja ohjannut Maiju Silvasti.



SU 4.12. TV2 klo 18.20 SOTILASKOTISISARET

Kuva: TV2 Tiedotus Yli 7000 naista tekee vapaaehtoistyötä varuskuntien sotilaskodeissa. Suurin osa näistä naisista on keski-ikäisiä, nuoria on vaikea saada mukaan "oikeaan työhön, josta ei makseta palkkaa". Toimittanut Eila Tiainen



SU 4.12. klo 12.05 TV2
TAPASIN URHO KEKKOSEN

Kuva: TV2 TiedotusPresidentti Urho Kekkosen tapaaminen oli aikoinaan ikimuistoinen elämys, josta muistot eivät vieläkään ole kalvenneet. Tapaammme UKK:n yksityiselämässään kohdanneita suomalaisia: kummipojan, linnan alivuokralaisen, kalakaverin, saunottajan ja monia muita, joilla on juttuja UKK:sta. Tuotanto: Ilpo Murtovaara/ Suomen Uutisvirta Oy/ Tiimalasi-Media/ ja YLE Asiaohjelmat



SU 27.11. TV2 klo 18.20 ELÄINTEN VANHAINKOTI

Kuva: Kari Kangassalo Eläimistä on tullut kertakäyttöhyödykkeitä, jotka otetaan ja hylätään, jos ne eivät juokse lujaa, ole kauniita, tuota tarpeeksi tai niihin vain kyllästytään. Vanhainkotiin jonottaa satoja eläimiä. Uusinta ti 29.11. klo 15.25 TV2.



SU 20.11. TV2 klo 18.20 RAUTAA YDINVOIMALAAN

Kuva: Mika Ripatti Raudoittaja Petri Hämäläinen työskentelee ydinvoimalan vaativalla työmaalla Eurajoen Olkiluodossa. Raudoittajan työtä hän on tehnyt 13-vuotiaasta saakka. Tuotanto Filmihalli. Tuotanto: Antti Välikangas/ Filmihalli Oy ja Pirkko Frank-Arkimies/ YLE Asiaohjelmat. Uusinta ti 22.11. klo 15.25 TV2.



TI 15.11. TV2 klo 15.25 MIEHEN TILA

Kuva: TV2 Tiedotus Mies istuu yksin marketin pihalla autossaan kun vaimo asioi kaupassa. Pohjantähden alla Isänpäivän ohjelma vie katsojan miehen omiin tiloihin. Suomalainen mies kaipaa rauhalliseen paikkaan, jossa voi toteuttaa omia haaveitaan.



SU 6.11. TV2 klo 18.20 NETTI LYHENTÄÄ MATKAA

Kuva: TV2 Tiedotus Lapissa asuvan Domna Fofonoffin asiointimatka Ivaloon kestää koko päivän. Saamelaisjärjestö SámiSoster pyrkii netin avulla siihen, että harvaan asutuilla seuduilla mahdollisimman moni asia voitaisiin hoitaa tietokoneella. Ohjelman on leikannut ja ohjannut Merja Lindgren ja suunnitellut sekä ohjannut Peter Launo. Uusinta ti 8.11. klo 15.25 TV2.



SU 30.10. TV2 klo 18.20 HYVÄ TEHDAS

Kuva: TV2 Tiedotus Pienviljelijän poika Einari Vidgrén Vieremän Niemelän kylästä jätti aikoinaan koulut kesken ja lähti isojen miesten mukana metsäsavottaan. Nykyään Vidgrén pyörittää perustamaansa Ponsse Oy:ta, 700 ihmistä työllistävää ja 27 maassa toimivaa maailman 3. suurinta metsäkonetehdasta. Kuvassa myös Einarin toiseksi vanhin poika Juha, joka on myös hallituksen varapuheenjohtaja. Illan Pohjantähden alla –lähetyksessä Vidgrénit puhuvat yritysetiikasta, paineista, venymisestä ja työpaikkojen säilymisestä Suomessa. Uusinta ti 1.11. klo 15.25 TV2.



TI 25.10.2005 klo 15.25 TV2
MUUTTUVA SAARISTO

Kuva: TV2 Tiedotus Silakat elättivät ennen saaristolaisia, nyt kalaa tulee vain kappaleittain. Utön, Jurmon ja Nötön saaria pitää ympäri vuoden asuttuina pieni saaristolaisväestö. Nyt kaunis saaristo työllistää paikallisväestön pääasiassa matkailulla. Vielä kulkee yhteysalus, joka kuljetttaa turistit ja tavarat ulkosaaristoon. Suunnittelu ja ohjaus Raija Kantomaa. Uusinta.



SU 16.10. TV2 klo 18.20 PAINU SUOLLE!

Kuva: TV2 Tiedotus Kolarissa painuttiin Suomen suurimmalle suolle kun maatalous ja kaivostyö jättivät työttömiksi. EU ja valtio tukevat aapasuolle elämyksiä järjestäviä Kurtakon kyläläisiä. Toimittaja Aksana Kurola ja ohjaaja Reima Kekäläinen.



SU 9.10.2005 TV2 klo 18.20 TYÖTÖN TAHDOSTAAN

Kuva: TV2 Tiedotus Kaksi tervettä, parhaassa työiässä olevaa suomalaista miestä haluaa kieltäytyä työnteosta. Heille työelämä merkitsee orjuuttavaa pakkoa, joka riistää kaiken inhimillisyyden. Sen sijaan työttömyys on ihanteellinen olotila, jossa luovuus virtaa. Oululainen Jouko Saksio lukee filosofiaa ja kirjoittaa Kalevan yleisönosastoon. Tamperelainen Matti "Inkkari" Hyvärinen on käsityöläinen ja suunnittelija, joka on kehitellyt omaa polkupyörämalliaan vuosikaudet. Molemmat miehet haluavat jo rauhaan turhasta työllistämistöiden kierteestä.



SU 2.10.2005 TV2 klo 18.20 SIIRTOLAPUUTARHASSA

Kuva: Maiju Silvasti Mikä saa ihmisen asumaan pienessä mökissä ilman nykyajan mukavuuksia, kantamaan vedet kaivosta ja käyttämään huussia? Siirtolapuutarhaan hurahtavat monenlaiset ihmiset ikään ja ammattiin katsomatta. Raholan siirtolapuutarhassa pitävät omaa mökkiään Mäkelät; mummu ja vaari, jotka asuvat joka vuosi palstallaan pitkälle syksyyn. Lapsenlapset Kalle ja Paavo ovat ahkeria vierailijoita mummulan kesäparatiisissa.



SU 25.9.2005 TV2 klo 18.20MITÄ LAPSESI SYÖ?

Syövätkö lapset vain herkkuja kellon ympäri? Ajankohtainen aihe lasten syömistottumuksista on herättänyt viime aikoina keskustelua. Koulun jälkeen napostellaan yksin kotona tekemisen puutteessa tai ikävään. Epäterveelliset ruokailutottumukset ovat tulevaisuuden sairauspommi. Mitä lapsesi syö? – ohjelmassa tutustutaan nelihenkisen Seppäsen perheen tavalliseen ruoka-arkeen sekä ala-asteikäisten lasten ruokailutottumuksiin. Miksi ruoka ei maistu? Miten syödä kohtuuhinnalla monipuolisesti? Kouluruokailu on yksi kasvuikäisen lapsen päivän tärkeistä aterioista. Miten estää lounaan korvaaminen karkki -ja limsa-automaattien antimilla? Dokumentin suunnittelu ja ohjaus Marianne Nygård. Uusinta ti 27.9. klo 15.25 TV2.



SU 18.9.2005 klo 18.20 TV2 MAKEA ELÄMÄ

Kuva: TV2 Tiedotus Elämäntapasokeritauti on länsimaiden yleisimpiä sairauksia jota Suomessakin moni sairastaa tietämättään. Makea elämä ei ole maailmanparannusohjelma. Katsojan päätettäväksi jää, onko se hänelle omien elämäntapojen korjausohjelma. Suunnittelu Olli Karhi, ohjaus Johanna Smith. Tuotanto Filmaattiset Oy ja Yle Asiaohjelmat. Uusinta ti 20.9. klo 15.25 TV2



SU 11.9.2005 klo 18.20 TV2 SUOMI MENEE PÄÄHÄN

Kuva: TV2 Tiedotus Yksityisessä kielikoulussa kuri on kova ja tahti tiukka, mutta oppimistulokset huippuluokkaa. Maahanmuuttajat oppivat suomen kielen puolessa vuodessa. Miten käy skotlantilaisen Chrisin? Suunnittelu ja ohjaus Sinikka Hein. Uusinta ti 13.9. klo 15.25 TV2



SU 4.9.2005 klo 18.20 TV2
MUUTTUVA SAARISTO

Kuva: TV2 Tiedotus Silakat elättivät ennen saaristolaisia, nyt kalaa tulee vain kappaleittain. Utön, Jurmon ja Nötön saaria pitää ympäri vuoden asuttuina pieni saaristolaisväestö. Nyt kaunis saaristo työllistää paikallisväestön pääasiassa matkailulla. Vielä kulkee yhteysalus, joka kuljetttaa turistit ja tavarat ulkosaaristoon. Suunnittelu ja ohjaus Raija Kantomaa.



Kuva: Esa Siltaloppi SU 28.8.2005 klo 18.20 TV2
LAPSEN JA MAAILMAN VÄLISSÄ

Äiti on tärkeä silta lapsen ja maailman välissä. Kodin ja maailman ristipaineet ovat kaikkien äitien arkea. Suunnittelu ja ohjaus Marianne Nygård.



SU 21.8.2005 klo 18.20 TV2
ERO KIRKOSTA

Kuva: TV2 Tiedotus Kirkosta eroamisessa on kysymys monesta asiasta. Helsingin seurakunnissa pohditaan miten kirkko voisi olla ihmisten arjessa syvällisemmin läsnä. Tuotanto Leino & Suvinen Production Oy ja YLE Asiaohjelmat.



SU 31.7.2005 klo 18.20 TV2
KOTI KIVEN TAKANA

Kuva: TV2 Tiedotus Monen perheen unelma omasta kotitalosta etääntyy kun tonttien hinnat karkaavat pääkaupunkiseudulla. Joillakin on sentään onnea. Suunnittelu ja ohjaus Peter Launo.



SU 24.7.2005 klo 18.20 TV2 KESÄYÖN HETKIÄ

Kuva: TV2 TiedotusKappale kauneinta kesäyötä koettuna tanssilavalla ja kesämökillä. 82-vuotias Arvo Lahtinen haluaisi tanssia vielä yhden polkan. Hän on käynyt samalla tanssilavalla jo pitkään: vain neljästi hän on joutunut olemaan pois 10 vuoden aikana. Kotona Arvo hoitaa vaimoaan Tyyneä. Lavalla Arvo tapaa Eija Mäkisenkin: nuori nainen saattaa käydä neljäkin kertaa viikossa tanssimassa. Virolaisten perhe vaihtoi Turun-saariston ja purjeveneen perisuomalaiseen järvenrantaan ja mökkiin. Suunnittelu ja ohjaus Jussi Jormanainen



SU 17.7.2005 klo 18.20 TV2 KOTIMME KODISJOKI

Kuva: Filmihalli Oy 540 asukkaan Kodisjoki on manner-Suomen pienin kunta, jonka olemassaolo itsenäisenä kuntana on jatkuvasti vaakalaudalla. Pohjantähden alla seuraa Kodisjoen kesää ja sen ihmisen sitkeyttä, talkoohenkeä ja aktiivisuutta kolmen perheen kautta, kylvöstä elonkorjuuseen. Elämä virtaa pellon pientareilla, koulussa, kylätansseissa, lasten taideleirillä, kaupassa, kunnantalolla ja ihmisten kohtaamisissa. Kunnan erityispiirteet tulevat väistämättä esille ihmisten sivulauseissa ja elämänvirrassa, joka kulkee läpi Kodisjoen.



SU 10.7.2005 klo 18.20 TV2 KAIKKI KERÄÄVÄT Kuva: TV2 Tiedotus

Ihmiset keräävät melkein mitä vaan, ikoneista huonekaluihin ja hiusneuloihin, taideteoksista tai vanhasta hopeasta nalleihin ja munakuppeihin. Keräilystä on tullut koko kansan harrastus. Suunnittelu ja ohjaus Lisa Hovinheimo.



Kuva: Raija Kantomaa SU 3.7.2005 klo 18.20 TV2
VAKUUTUSHUIJARIN JÄLJILLÄ

Autovakuutushuijarit liioittelevat vahinkoja. Huonokuntoinen auto on ylihinnoiteltu ja lisäksi auton ostohinnasta on jäljellä velkaa. Vakuutusyhtiöt kertovat huijareiden jäljittämisestä. Suunnittelu ja ohjaus Raija Kantomaa.
Uusinta



SU 26.6.2005 klo 18.20 TV2 MIEHET RAKASTAVAT

Kuva: TV2 Tiedotus Rakkaus kestää tuhat päivää, väittää kolme kertaa naimisiin mennyt pappi. Keskikesä on romanssien aikaa ja tänäkin juhannuksena moni nuoripari astelee vihille, mitä ohjeita rakkaudessa miehet heille antavat?
Suunnittelu ja ohjaus Leena Jäppinen.



SU 12.6.2005 klo 18.20 TV2 SADETTA VAI POUTAA

Kuva: TV2 Tiedotus

Nyt selviävät kesän parhaat lomasäät ja juhannuksen ilmat! Ohjelmassa seurataan kahden sääprofeetan totista harrastusta pilke silmäkulmassa.
Suunnittelu ja ohjaus Tuija Halttunen.



SU 29.5.2005 klo 18.20 TV2 LEIPÄÄ VAI TAIDETTA

Kuva: Tommi Ketonen

Ammattikoulun käynyt yrittäjä ostaa jo omakotitalon, kun korkeakoulusta valmistuneella pätkätyöläisellä on ongelmia luottokortin saamisessa. Toisen arkea on vuosien opiskelun jälkeen löytää paikkaansa työelämässä. Toisen maailma on pian koulun jälkeen valmiin oloinen. Kumpi on parempi ratkaisu ja millä sitä mitataan? Suunnittelu ja ohjaus Tommi Ketonen. Uusinta



SU 22.5.2005 klo 18.20 TV2 LOMA AINAKIN LAPSILLE!

Kuva: kuvanauhalta

Parasta Lapsille ry tekee ennalta ehkäisevää lastensuojelua mm. järjestämällä leirejä lapsille, nuorille ja perheille. Pohjantähden alla leiriytyi 7-9 vuotiaiden pääkaupunkiseudun lasten kanssa Hirvensalmen Huruslammelle. Suunnittelu ja ohjaus Eila Tiainen. Uusinta ti 24.5. klo 15.25 TV2



TI 17.5.2005 klo 15.25 TV2 MITÄ LAPSESI SYÖ?

Syövätkö lapset vain herkkuja kellon ympäri? Ajankohtainen aihe lasten syömistottumuksista on herättänyt viime aikoina keskustelua. Koulun jälkeen napostellaan yksin kotona tekemisen puutteessa tai ikävään. Epäterveelliset ruokailutottumukset ovat tulevaisuuden sairauspommi. Mitä lapsesi syö? – ohjelmassa tutustutaan nelihenkisen Seppäsen perheen tavalliseen ruoka-arkeen sekä ala-asteikäisten lasten ruokailutottumuksiin. Miksi ruoka ei maistu? Miten syödä kohtuuhinnalla monipuolisesti? Kouluruokailu on yksi kasvuikäisen lapsen päivän tärkeistä aterioista. Miten estää lounaan korvaaminen karkki -ja limsa-automaattien antimilla? Dokumentin suunnittelu ja ohjaus Marianne Nygård. Uusinta



Kuva: Esa Siltaloppi SU 8.5.2005 klo 18.20 TV2
LAPSEN JA MAAILMAN VÄLISSÄ

Äiti on tärkeä silta lapsen ja maailman välissä. Kodin ja maailman ristipaineet ovat kaikkien äitien arkea. Suunnittelu ja ohjaus Marianne Nygård.
Uusinta ti 10.5.



TI 3.5.2005 klo 15.25
NAISET VALITTAVAT

Kuva: Harri Hinkka Mitä ne naiset aina valittavat? Raumalaiset Häplänperän valittajat ovat äänessä niin että tuntuu. Naistenpäivän aattopäivänä he vyöryttävät naisen elämän kipeimmät ja ihanimmat asiat päällesi. Suunnittelu ja ohjaus Pirkko Frank-Arkimies, Maiju Silvasti. Uusinta.



Kuva: Mediatuotanto Amigos Oy SU 24.4.2005 klo 18.20 TV2
RAITTIUTTA KANSALLE

Viinan hinta on vedetty ylös ja kulutuskäyrä näyttää ylös, mutta miten asiaan reagoi raittiusliike? Jyväskylässä toimeen tartutaan elvyttämällä 100-vuotias raittiusyhdistys.
Tuotanto Mediatuotanto Amigos, toimittaja Jussi Murtasaari. Uusinta ti 26.4. klo 15.25



TI 19.4.2005 klo 15.25 TV2 KUN RAHA EI RATKAISE

Kuva: TV2 Tiedotus Kaksinkertaisen lottovoittajan ja sijoittamalla rikastuneen elämässä raha ei lopu kesken. Elämänarvot ratkaisevat kuinka ihminen rikkauksistaan nauttii.
Ohjelman on suunnitellut ja ohjannut Tommi Ketonen. Tuotanto YLE Asiaohjelmat. Uusinta



SU 10.4.2005 klo 18.20 TV2
LIUKUHIHNAN TAHDISSA

Kuva: TV2 Tiedotus Työelämän muutokset ovat rankkoja broilertehtaan liukuhihnatyössä. Työnantaja joutuu huolehtimaan ikääntyvien työhyvinvoinnista.
Suunnittelu ja ohjaus Tuija Halttunen



Kuva: Raija Kantomaa SU 3.4.2005 klo 18.20 TV2
VAKUUTUSHUIJARIN JÄLJILLÄ

Autovakuutushuijarit liioittelevat vahinkoja. Huonokuntoinen auto on ylihinnoiteltu ja lisäksi auton ostohinnasta on jäljellä velkaa. Vakuutusyhtiöt kertovat huijareiden jäljittämisestä. Suunnittelu ja ohjaus Raija Kantomaa.
Uusinta ti 5.4. klo 15.25



SU 27.3.2005 klo 18.20 TV2
PIKKU KANTTORIT

Cantores Minores, Helsingin Tuomiokirkon suomalainen poikakuoro on laulanut jo puoli vuosisataa. Pääsiäisohjelmassa seurataan kuoron arkista toimintaa ja juhlaesiintymisiä. Suunnittelu ja ohjaus Raija Kantomaa.
Uusinta ti 29.3. klo 15.25



SU 20.3.2005 klo 18.20 TV2
7 VELJEN LEIPÄ

Pipareita ja pikkuleipiä tehdään paimiolaisessa leipomossa peräti seitsemän veljeksen voimin. Tannisen veljesparvi jatkaa käsityöläisammatissa vanhempiensa perinteitä.
Suunnittelu ja ohjaus Leena Häkkinen. Tuotanto Production House ja YLE Asiaohjelmat.



SU 13.3.2005 klo 18.20 TV2
SURUVUOSI

Kuva: TV2 Tiedotus Osaammeko surra? Minkälaisia tunteita suuronnettomuudet meissä aiheuttavat? Kymmenen viime vuoden aikana kollektiivinen suru on saanut Suomessa aivan uusia ilmenemismuotoja. Keski-Suomessa tapahtuneet peräkkäiset suuronnettomuudet ovat johtaneet erilaisia auttajia kirkon, sairaanhoidon ja kriistyön piirissä pohtimaan ihmisten hädän ja surun kohtaamista aivan uudella tavalla.
Suunnittelu ja ohjaus Eila Tiainen. Uusinta 15.3. klo 15.20



SU 6.3.2005 klo 18.20 TV2
KODINTURVAA KAUPAN

Kuva: TV2 Tiedotus Turvallisuuden kauppaamisesta on tullut kovan luokan bisnestä. Ohjelmassa seurataan turvapalvelumyyjän ja piirivartijan päivää ja kuullaan ihmisten tuntoja turvallisuudesta ja sen katoamisesta kaupunkien lähiöissä.



SU 27.2.2005 klo 18.20 TV2
KOTI KIVEN TAKANA

Kuva: TV2 Tiedotus Monen perheen unelma omasta kotitalosta etääntyy kun tonttien hinnat karkaavat pääkaupunkiseudulla. Joillakin on sentään onnea. Suunnittelu ja ohjaus Peter Launo.
Uusinta ti 1.3. klo 15.25 TV2



TI 22.2.2005 klo 15.25 TV2
TULEEKO KUKAAN?

Kuva kuvanauhaltaKipeän kysymyksen esittävät palvelutalossa asuvat Sulo Mannersaari, 92, ja Aino Kaunonen, 83. Kun liikuntakyvyn menettäminen sitoo elämän hoitolaitoksen sisälle, ulos pääsee jos joku tulee työntämään pyörätuolia. Ohjelma paljastaa, että ainakin vapaaehtoistyöntekijä Markku Kettunen tulee. Uskollisesti päivästä toiseen. Suunnittelu ja ohjaus Olli Karhi, Johanna Smith. Uusinta


SU 13.2.2005 klo 18.20 TV2
MEHTIEN MIEHET

Kuva: kuvanauhalta Metsureita - onko heitä? Monitoimikoneet ovat karsineet metsurit minimiin. Katoaako yksi ammattikunta, vanhanajan metsätyömiehet, elääkseen vain muistoissamme? Kysymys kuljettaa katsojaa Kiteen ja Tohmajärven maisemissa, Ruunaan metsätyömieskodissa ja Pielisen museon savottarannassa. Uusinta ti 15.2.



Kuva: Raimo Kilpiä TI 8.2.2005 klo 15.25 TV2
NAURU TARTTUU

Naurukouluttaja Vesa Karvinen kulkee ympäri Suomea naurattamassa kansaa. Huumori kukkii arjen keskellä ja auttaa jaksamaan. Mikä saa insinöörin, virkamiehen tai potilaan nauramaan? Suunnittelu ja ohjaus Raija Kantomaa.



TI 1.2.2005 klo 15.25 TV2
Kyntämättä paras

Kuva: kuvanauhalta Suomalainen talonpoika kyntää ja kylvää. Mutta onko kyntäminen tarpeetonta tai jopa vahingollista? Tutustumme kahteen viljelijään, jotka ovat päätyneet eri puolilla maailmaa lisääntyvän ja Suomessakin tuloaan tekevän suorakylvön kannattajiksi. Suunnittelu ja ohjaus Peter Launo. Uusinta



TI 25.1.2005 klo 15.25 TV2 Taistelu eurotuesta

Kuva: kuvanauhalta Pohjoissavolaiselta maatilalta on viety 100 000 euron tuki. Selvitäänkö seuraavaan satokauteen vai onko edessä konkurssi? Suunnittelu ja ohjaus Mauno Hämäläinen. Uusinta



SU 23.1.2005 klo 16.35 TV2 Kotimme Kodisjoki

Kuva: Filmihalli Oy 540 asukkaan Kodisjoki on manner-Suomen pienin kunta, jonka olemassaolo itsenäisenä kuntana on jatkuvasti vaakalaudalla. Pohjantähden alla seuraa Kodisjoen kesää ja sen ihmisen sitkeyttä, talkoohenkeä ja aktiivisuutta kolmen perheen kautta, kylvöstä elonkorjuuseen. Elämä virtaa pellon pientareilla, koulussa, kylätansseissa, lasten taideleirillä, kaupassa, kunnantalolla ja ihmisten kohtaamisissa. Kunnan erityispiirteet tulevat väistämättä esille ihmisten sivulauseissa ja elämänvirrassa, joka kulkee läpi Kodisjoen.



TI 18.1.2005 klo 15.25 TV2 Munkkilupaus

Kuva: Kuvanauhalta Yleisradiossa 26 vuoden päivätyön tehnyt äänitarkkailija Pekka Lepistö antoi munkkilupauksen viime tammikuussa. Nyt hän on Valamon munkki Trifon. Munkkilupaus kertoo elämänmuutoksesta hektisestä työstä hiljaisuuden palvelijaksi.
Suunnittelu ja ohjaus Raija Kantomaa. Uusinta



SU 9.1.2005 klo 17.30 TV2 Kaikki keräävät Kuva: TV2 Tiedotus

Ihmiset keräävät melkein mitä vaan, ikoneista huonekaluihin ja hiusneuloihin, taideteoksista tai vanhasta hopeasta nalleihin ja munakuppeihin. Keräilystä on tullut koko kansan harrastus. Suunnittelu ja ohjaus Lisa Hovinheimo.



SU 2.1.2005 klo 17.30 TV2 Kun raha ei ratkaise

Kuva: TV2 Tiedotus Kaksinkertaisen lottovoittajan ja sijoittamalla rikastuneen elämässä raha ei lopu kesken. Elämänarvot ratkaisevat kuinka ihminen rikkauksistaan nauttii.
Ohjelman on suunnitellut ja ohjannut Tommi Ketonen.
Tuotanto YLE Asiaohjelmat.