Esittely
Ohjelmisto

Palaute

Arkisto

Kuvauspaikat

Lähetä kortti


 
HAKU YLEN WWW-SIVUILTA

PL 196
33101 TAMPERE

ARKISTO 2006

LA 23.9. klo 17.30 TV2 PAINU SUOLLE!

Kuva: TV2 Tiedotus Kolarissa painuttiin Suomen suurimmalle suolle kun maatalous ja kaivostyö jättivät työttömiksi. EU ja valtio tukevat aapasuolle elämyksiä järjestäviä Kurtakon kyläläisiä. Toimittaja Aksana Kurola ja ohjaaja Reima Kekäläinen.



LA 16.9. klo 17.30 TV2 LESKIEN TURVA

Kuva: TV2 Tiedotus Ikääntyneet, yksinasuvat pystyisivät vanhanaikaisen naapuriavun turvin elämään kotioloissaan pitkään. Pertunmaalla leskien turvaksi ovat lähteneet neljä eläkeläismiestä. Ohjelman on toimittanut Arja Mesimäki ja ohjannut Maiju Silvasti.



TO 31.8.2006 klo 18.20 TV2
TAPASIN URHO KEKKOSEN

– Kansalaiset kertovat kohtaamisistaan UKK:n kanssa.

Kuva: YLE Kuvapalvelu Vaikka presidentti Urho Kekkosen syntymästä on kulunut jo yli sata vuotta ja kuolemastakin 20 vuotta, elävät tarinat hänestä edelleen vahvoina. Pohjantähden alla –sarjaan kerättiin eri puolelta Suomea yksityisten ihmisten kertomuksia tapaamisista pääministeri ja presidentti Kekkosen kanssa.

Nyt toisena lähetyksenä nähtävä ohjelma on sijoitettu suomalaisten mieleen jääneeseen päivään 20 vuotta sitten, jolloin maa sai suruviestin valtiomiehen kuolemasta. Vaikka Kekkosen ajasta on jo kulunut kaksi vuosikymmentä, ovat muistot hänestä eläviä ja UKK on. edelleen keskusteluja ja mielipiteitä vahvasti kirvoittava persoona.

Viime vuonna ensiesityksensä saanut ohjelma kutittaa nauruhermoja, mutta myös liikutuksen tunteet ovat läsnä niissä tarinoissa, jotka kertovat UKK:n sairausajoista, hänen jo luovuttuaan tasavallan presidentin tehtävistä. Haastateltujen joukossa on tunnettuja ja tuntemattomampia henkilöitä – Kekkosen aikalaisia kaikki. Nuorin on presidentin kummipoika, 1970 syntynyt, musiikkipiireissä vaikuttava Teja Kotilainen.

Tiesittekö, että presidentin linnassa asui 50-luvulla lahjakkaita ja vähävaraisia syrjäseutujen nuoria, joita UKK tuki opiskeluissa tarjoamalla asunnon? Pastori Esko Väyrynen on yksi heistä. Ohjelmasta selviää myös miten Urho Kekkonen sairaana, jo puhekykynsä menettäneenä, reagoi siihen, että maahan on saatu uusi presidentti. Rouva Sirkku Loikkanen kertoo koskettavan tarinan.

Ohjelman on suunnitellut ja tuottanut Pirkko Frank-Arkimies ja ohjannut Tapani Itäranta.
Tuotanto: YLE Asiaohjelmat
(Uusinta)



Kuva: Mediatuotanto Amigos Oy SU 9.7.2006 klo 10.25 TV2
RAITTIUTTA KANSALLE

Viinan hinta on vedetty ylös ja kulutuskäyrä näyttää ylös, mutta miten asiaan reagoi raittiusliike? Jyväskylässä toimeen tartutaan elvyttämällä 100-vuotias raittiusyhdistys.
Tuotanto Mediatuotanto Amigos, toimittaja Jussi Murtasaari.



SU 2.7.2006 klo 10.25 TV2 ELÄINTEN VANHAINKOTI

Kuva: Kari Kangassalo Eläimistä on tullut kertakäyttöhyödykkeitä, jotka otetaan ja hylätään, jos ne eivät juokse lujaa, ole kauniita, tuota tarpeeksi tai niihin vain kyllästytään. Vanhainkotiin jonottaa satoja eläimiä.



SU 25.6.2006 klo 10.25 TV2 MIEHET RAKASTAVAT

Kuva: TV2 Tiedotus Rakkaus kestää tuhat päivää, väittää kolme kertaa naimisiin mennyt pappi. Keskikesä on romanssien aikaa ja tänäkin juhannuksena moni nuoripari astelee vihille, mitä ohjeita rakkaudessa miehet heille antavat?
Suunnittelu ja ohjaus Leena Jäppinen.



SU 18.6.2006 klo 10.25 TV2 MAKEA ELÄMÄ

Kuva: TV2 Tiedotus Elämäntapasokeritauti on länsimaiden yleisimpiä sairauksia jota Suomessakin moni sairastaa tietämättään. Makea elämä ei ole maailmanparannusohjelma. Katsojan päätettäväksi jää, onko se hänelle omien elämäntapojen korjausohjelma. Suunnittelu Olli Karhi, ohjaus Johanna Smith. Tuotanto Filmaattiset Oy ja Yle Asiaohjelmat.



SU 11.6.2006 klo 10.25 TV2 HYVÄ TEHDAS

Kuva: TV2 Tiedotus Pienviljelijän poika Einari Vidgrén Vieremän Niemelän kylästä jätti aikoinaan koulut kesken ja lähti isojen miesten mukana metsäsavottaan. Nykyään Vidgrén pyörittää perustamaansa Ponsse Oy:ta, 700 ihmistä työllistävää ja 27 maassa toimivaa maailman 3. suurinta metsäkonetehdasta. Kuvassa myös Einarin toiseksi vanhin poika Juha, joka on myös hallituksen varapuheenjohtaja. Illan Pohjantähden alla –lähetyksessä Vidgrénit puhuvat yritysetiikasta, paineista, venymisestä ja työpaikkojen säilymisestä Suomessa.



SU 4.6.2006 klo 10.25 TV2 MIES JA HEVONEN

Suomalaisen miehen paras kaveri on vuosisadat ollut hevonen. Kun mies puhuu hevosesta, on aina pinnassa isot tunteet ja toiveet. Miehillä on enää vähän suuria ystäviä, mutta siellä missä on, hevosta tarvitaan työhön ja toveruuteen, silmän iloksi ja ylpeyden aiheeksi. Ohjelman on kuvannut, suunnitellut ja ohjannut Reima Kekäläinen ja tuottanut Pirkko Frank-Arkimies YLE Asiaohjelmista.



SU 28.5.2006 TV2 klo 18.20 ULLAVAN COWBOYT

Kuva: Marko ToljamoKeskipohjalaisia luonnehditaan, että he pitävät olentonsa piilossa. Toista maata ovat ullavalaiset nuoret miehet: maanviljelijä Jyrki Meriläinen ja maatalouslomittaja Simo Jurmu, jotka kertovat, että cowboyrakkautta on myös suomalaisella maaseudulla. Suunnittelu ja ohjaus Risto Kuusisto.




Kuva: Esa Siltaloppi SU 14.5.2006 klo 19.25 TV2
LAPSEN JA MAAILMAN VÄLISSÄ

Äiti on tärkeä silta lapsen ja maailman välissä. Kodin ja maailman ristipaineet ovat kaikkien äitien arkea. Suunnittelu ja ohjaus Marianne Nygård.



SU 30.4.2006 TV2 klo 18.20 PUUTARHANHOITO ON TÄRKEÄÄ

Kuva: YLE KuvapalveluKasvitkin tukevat toisiaan, miksi eivät ihmiset? Tärkeää on tietää, että niin kauan kun ihmisellä on yhteys maahan, hän voi hyvin. Elämän jatkumisesta muistuttaa Juice Leskisen säe: ”Oi istuta vielä se omenapuu, vaikka tuli jo tukkaasi nuolee”. Suunnittelu ja ohjaus Pirkko Frank-Arkimies, Maiju Silvasti



SU 23.4.2006 TV2 klo 18.20 RAKKAUDESTA RUOKAAN

Kuva: TV2 Tiedotus Kun hyvä ruoka, viini ja seura ovat tasapainossa on elämä mukavaa. Suunnittelu ja ohjaus Peter Launo.

RUOKALISTAT JA RESEPTIT >>



MA 17.4. TV2 klo 11.30 HILJAISUUDEN PALVELIJAT

Kuva: Raija KantomaaLintulan nunnaluostarin sisaret avaavat ovensa ja sydämensä televisiolle pitkän hiljaisuuden jälkeen. Sisarten arkielämää rytmittävät jumalanpalvelukset ja kuuliaisuustehtävät. Pohjoismaiden ainoassa ortodoksisessa nunnaluostarissa elää lähes kaksikymmentä eri ikäistä naista. Suunnittelu ja ohjaus Raija Kantomaa.



SU 16.4. TV2 klo 18.20 MENETYS JA SURU

Kuva: TV2 TiedotusTero Peltola menetti lapsensa ja vaimonsa. Hän haluaa rohkaista ihmisiä avoimesti ilmaisemaan menetyksen ja kärsimyksen tunteet. Ohjelma kuuluu Pohjantähden alla -sarjan Miehen elämää teemoitukseen.
Suunnittelu ja ohjaus Raija Kantomaa.



SU 9.4.2006 TV2 klo 18.20 HUUTOKAUPPAA TEKEMÄSSÄ

Kuva: TV2 TiedotusHarva tietää mitä kaikkea huutokaupassa tapahtuu ennen nuijan paukkumista. Mistä tavarat tulevat ja minne ne menevät? Kuolinpesän kauppaaminen ja arvotavaroiden huudatus ovat vanhoista esineistä kiinnostuneiden hurmion hetkiä. Suunnittelu ja ohjaus Tommi Ketonen.



SU 2.4.2006 TV2 klo 18.20 MIKÄ MIES?

Kuva: TV2 TiedotusMies määrittelee itse itsensä. Kun ahdistaa, tv-ruudussa on nyt tilaa. Suunnittelu ja ohjaus Sinikka Hein.



SU 26.3.2006 TV2 klo 18.20 POROLLA ETELÄÄN

Kuva: TV2 TiedotusKolmikymppinen Visa Valle on ottanut ohjat perinteisessä poroperheessä. Takapihalle nousee lihanjalostamo, ja Visa aikoo markkinoida itse poronsa maailmalle. Etelään on lähdettävä: Helsingin-seudulla on suurin osa mahdollisista ostajista. Suunnittelu ja ohjaus Jussi Jormanainen.



SU 19.3.2006 TV2 klo 18.20 ULLAVAN COWBOYT

Kuva: Marko ToljamoKeskipohjalaisia luonnehditaan, että he pitävät olentonsa piilossa. Toista maata ovat ullavalaiset nuoret miehet: maanviljelijä Jyrki Meriläinen ja maatalouslomittaja Simo Jurmu, jotka kertovat, että cowboyrakkautta on myös suomalaisella maaseudulla. Suunnittelu ja ohjaus Risto Kuusisto.



SU 5.3.2006 TV2 klo 18.20 SOSSU TUKEE

Kuva: Reima KekäläinenKokenut sosiaalityöntekijä yrittää auttaa kahta miestä heidän elämänsä käännekohdassa. Miten miehet kokevat sosiaalityön asiakkaaksi joutumisen tai pääsemisen, mitä se antaa ja mitä siinä mahdollisesti menettää. Suunnittelu ja ohjaus Reima Kekäläinen ja Tommi Ketonen.



SU 26.2.2006 TV2 klo 18.20 TOISENLAISISSA TÖISSÄ

Kuva: TV2 TiedotusMiehiä erikoisissa ammateissa. Maailma muuttuu, mutta osa valitsee oman tiensä, kädentaitoihin perustuvan työn. Toppari, renki ja pleissari jatkavat ammattiensa perinteitä. Suunnittelu ja ohjaus Jussi Jormanainen ja Eila Tianen.



SU 12.2.2006 TV2 klo 18.20 AUTORAKKAUTTA

Kuva: TV2 Tiedotus Kun auton laittaminen eli tuunaaminen on koko elämä. Tommi ja Maija Eloranta haluavat voittaa unelmien autollaan pokaalin Manse Cruisingista. Suunnittelu ja ohjaus Jussi Jormanainen.



SU 5.2.2006 TV2 klo 18.20 LAAKI JA VAINAA

Kuva: TV2 Tiedotus Keitä ovat nuo metsässä juoksevat naamioidut asepukuiset miehet, jotka ampuvat toisiaan? Ohjelman aikuisten sotaleikeistä ovat toimittaneet Irmeli Heliö-Tapola ja Peter Launo.



SU 29.1.2006 TV2 klo 18.20 MIES JA HEVONEN

Suomalaisen miehen paras kaveri on vuosisadat ollut hevonen. Kun mies puhuu hevosesta, on aina pinnassa isot tunteet ja toiveet. Miehillä on enää vähän suuria ystäviä, mutta siellä missä on, hevosta tarvitaan työhön ja toveruuteen, silmän iloksi ja ylpeyden aiheeksi. Ohjelman on kuvannut, suunnitellut ja ohjannut Reima Kekäläinen ja tuottanut Pirkko Frank-Arkimies YLE Asiaohjelmista.



SU 22.1.2006 TV2 klo 18.20 OSAAKO MIES?

Kuva: TV2 Tiedotus Kädentaidot ovat hukassa monelta mieheltä. Entä nuoret? Vetääkö elämä sorvin ääreen? Suunnittelu ja ohjaus Eila Tiainen. Tuotanto YLE Asiaohjelmat.



SU 15.1.2006 TV2 klo 18.20 VIIMEINEN TUPAKKA

Kuva: TV2 Tiedotus Suomalainen mies kohtaa ensimmäiset, vaativat päivät, kun elimistö yrittää unohtaa tupakan. Tarina nikotiinin kaipuun tuskasta. Ohjannut ja suunnitellut Jussi Jormanainen.
Tuotanto YLE Asiaohjelmat.



SU 1.1.2006 TV2 klo 18.20 PIISPAA KYYDISSÄ

Kuva: TV2 Tiedotus Kuopion hiippakunnan piispa lähtee luotiliiveihin sonnustautuneena kyytiin kotikaupunkinsa poliisien päivystyskeikalle. Hän tapaa seurakuntaa, jota ei kirkoissa näy. Miten hengen mies kohtaa lainvartioiden työelämän ja suomalaisen illan ja yön tapahtumat kodeissa ja kaduilla.
Tuotanto YLE Asiaohjelmat.