Esittely
Ohjelmisto

Palaute

Arkisto

Kuvauspaikat

Lähetä kortti


 
HAKU YLEN WWW-SIVUILTA

PL 196
33101 TAMPERE

Pohjantähden alla -sarjan toiveuusintoina esitetään vuoden 2008 syyskaudella 19 ohjelmaa. YLE TV2 tiistaisin kello 14.20

Kuva: Esa Siltaloppi 26.8.2008 Hälytysvalmiina

Ohjelma kertoo vapaapalokunnan työskentelystä Vaasan alueella. Toimittaja Marianne Nygård.



2.9.2008 Elämäntyö

Valokuvaaja Tuomo Lehtiö on neljännesvuosisadan ajan kuvannut kotikirkonkylänsä Punkalaitumen keskustan muuttumista. Yhden miehen sota maiseman puolesta, aseena valokuvat. Toimittajana Jarmo Nieminen.



9.9.2008 Kyntämättä paras

YLE: KuvapalveluSuomalainen talonpoika kyntää ja kylvää. Mutta onko kyntäminen tarpeetonta tai jopa vahingollista? Toimittajana Peter Launo.



16.9.2008 Suomi menee päähän

Yksityisessä kielikoulussa kuri on kova ja tahti tiukka, mutta oppimistulokset huippuluokkaa. Maahanmuuttajat oppivat suomen kielen puolessa vuodessa. Toimittajana Sinikka Hein.



23.9.2008 Tatteja, porcini

Kuva: YLE KuvapalveluPohjois-Karjalan metsistä rahdataan syksyisin rekkalasteittain herkkutatteja ruokapöytiin Italiaan.Tarina uudenlaisesta yrittämisestä suomalaisella syrjäseudulla. Toimittajana Esko Favén.



30.9.2008 Lottovoitto Kalloon

Kuva: YLE KuvapalveluRiemu repesi kun päävoitto osui Kittilän kallolaisten lottoporukalle. Nyt on käyty hammasteknikolla, ostettu patja, hankittu housut ja sävelletty lottovoittajan blues. Toimittajana Eila Tiainen.



7.10.2008 Tuleeko kukaan

Kuva: YLE KuvapalveluKun liikuntakyvyn menettäminen sitoo elämän hoitolaitoksen sisälle, ulos pääsee, jos joku tulee työntämään pyörätuolia. Suunnittelu ja ohjaus Olli Karhi, Johanna Smith.



14.10.2008 Ullavan cowboyt

Kuva: YLE KuvapalveluKeskipohjalaisia luonnehditaan, että he pitävät olentonsa piilossa. Toista maata ovat ullavalaiset nuoret miehet: maanviljelijä Jyrki Meriläinen ja maatalouslomittaja Simo Jurmu, jotka kertovat, että cowboyrakkautta on myös suomalaisella maaseudulla. Toimittajana Risto Kuusisto.



21.10.2008 Veturimies vastaa

Kuva: YLE KuvapalveluVeturimies vastaa. Seuraamme veturinkuljettaja Kimmo Lumirakeen työtä ja vapaa-aikaa. Suunnittelu ja ohjaus Mauno Hämäläinen.



28.10.2008 Haudattu hiljaisuudessa

Suurin osa suomalaisista toivoo saavansa arvokkaat hautajaiset. Yhteiskunnan koneisto toimii silloinkin, kun yksinäinen, varaton vainaja on saatettava maan poveen. Toimittajana Tapani Itäranta.



4.11.2008 Aate pontikankeittäjä

Tarina laillisen pontikankeiton alkutaipaleelta. Yrittämisessä on monta mutkaa, vaikka laki on muuttunut. Toimittajana Mauno Hämäläinen



11.11.2008 Miehet rakastavat

YLE: KuvapalveluRakkaus kestää tuhat päivää, väittää kolme kertaa naimisiin mennyt pappi. Mitä ohjeita rakkaudessa miehet antavat? Toimittajana Leena Jäppinen.



18.11.2008 Mies ja hevonen

Suomalaisen miehen paras kaveri on vuosisadat ollut hevonen. Kun mies puhuu hevosesta, on pinnassa aina isot tunteet ja toiveet. Toimittajana Reima Kekäläinen.



25.11.2008 Rakastamme kuorolaulua

YLE: KuvapalveluYhdessä laulaminen rauhoittaa ja hoitaa sekä mieltä että terveyttä. Tampereen tuomiokirkon kuorolaiset adventinajan musiikin parissa. Toimittajana Tarja Flemming.



2.12.2008 Kansanparannusta Kaustisilla

YLE: KuvapalveluKaustisella kansanlääkinnän perinne on elävää arkea. Jäsenkorjaaja parantaa selkäsäryt. Jos pinna kiristyy, mennään kupparille. Toimittajina Marja Paavilainen ja Varpu Kuusela.



9.12.2008 Porolla etelään

Kolmikymppinen Visa Valle on ottanut ohjat perinteisessä poroperheessä. Takapihalle nousee lihanjalostamo, ja Visa aikoo markkinoida itse poronsa maailmalle. Toimittajana Jussi Jormanainen.



YLE: Kuvapalvelu 16.12.2008 Siistiä olla pitää

Siivous on naisia ja perhettä raastava asia. Ohjelma tuulettaa suomalaisia siivouskäsityksiä ja tarjoilee siivousniksejä. Toimittajat Pirkko Frank-Arkimies ja Eila Tiainen. Ohjaaja Maiju Silvasti.



23.12.2008 Ihmeitätekevä ikoni

Konevitsan Jumalanäidin ikoni on Suomen vanhin ikoni, mutta se kuuluu myös ns. ihmeitä tekeviin ikoneihin. Uusista ihmeistä kerrotaan jatkuvasti, vaikkeivat ne ole julkisia asioita. Toimittajana Lisa Hovinheimo.



30.12.2008 Netti lyhentää matkaa

YLE: KuvapalveluSaamelaisjärjestö SámiSoster pyrkii netin avulla siihen, että harvaan asutuilla seuduilla mahdollisimman moni asia voitaisiin hoitaa tietokoneella. Ohjelman on leikannut ja ohjannut Merja Lindgren ja suunnitellut sekä ohjannut Peter Launo.