Etusivu
Tekijät
Kuvauspäiväkirja
Visailut
Palaute

Juha Lehti (Sir Elwoodin Hiljaiset Värit) + Juice Leskinen + Anki Lindqvist

Viimeinkin minun vuoroni tulla jo täytyy! Poppia kyydissä –ohjelman viimeisessä jaksossa kokoontuvat stemmalaulun ystävät. On ajatuksenjuoksu vapaa, eikä nivelet ruostu.

 
Kuva: YLE Kuvapalvelu, Seppo Sarkkinen Kuva: YLE Kuvapalvelu, Seppo Sarkkinen Kuva: YLE Kuvapalvelu, Seppo Sarkkinen
Juha Lehti Juice Leskinen Anki Lindquist

Sir Elwoodin Hiljaisten värien tarina alkoi 1988, kun Juha Lehti ja Junnu Saaresaho alkoivat jammailla yhdessä Myymäen nuorisotalolla. Ensimmäinen albumi Varjoissa vapaan maailman äänitettiin livenä 1991, ja kappale ”Sellaista se on” voitti Levyraadin. Unelmista alkoi tulla totta, ja Juha Lehti jätti päivätyönsä nuoriso-ohjaajana Vantaan Vernissassa. Keskiolutjazziksi nimetty Elwoodien musiikki nautti suosiota erityisesti opiskelijapiireissä. Poppia kyydissä –ohjelmaan Juha Lehti ehdotti esikuvaansa Juice Leskistä.

www.sirelwood.com

Testaa tietämyksesi Juhasta:

Juice Leskinen kohtasi 70-luvun alussa opiskelupaikkakunnallaan Tampereella hengenheimolaisensa Mikko Alatalon ja Harri Rinteen, ja perusti heidän kanssaan yhtyeen Juice Leskinen & Coitus Int. Ensimmäisen levyn julkaisi Love Records 1973. Seuraavana vuonna ilmestyi single Marilyn, jonka ykkössijan listalla syrjäytti vasta seuraava Juicen hitti Jyrki-boy. Juicen omintakeinen rocklyriikka löysi tiensä suomalaisten sydämiin, ja suosittu kansantaiteilija keikkaili väsymiseen asti. Juice Leskinen on myös julkaissut kirjoja, runoja ja näytelmiä sekä kääntänyt musikaaleja.

Testaa tietämyksesi Juicesta:

Anki erottui 60-luvun iskelmätähdistä popahtavalla ja laulelmallisella ohjelmistollaan. Hän esiintyi mm. ihkaensimmäisessä Danny Showssa 1966, Kirkan ja Eero Raittisen kanssa kesäshowssa Rock and Roll Circus 1969, ja lauloi folk-triossa Anki, Bosse ja Robert. Hippi-aallon rantauduttua Suomeen Anki esiintyi mm. Hair-musikaalissa (1969) ja perusti Cumulus-yhtyeen niin ikään Hairissa esiintyneiden Hectorin, Oscarin ja Cay Karlssonin kanssa. Musiikin ohella Anki on tehnyt päivätyötä ohjaajana ja toimittajana Yleisradiossa.

Testaa tietämyksesi Ankista: