Ylen etusivu   Pyhät ja Pahat  -  Syntestaattori  
 
Synnin olemus

Kuolemansynnit
& Suuret hyveet


Syntitesti

Seuraava ohjelma
ja keskustelijat


Keskustelua

Tekijät

Palaute

 
VAIVAAVATKO SYNNIT, OLETKO TIETÄMÄTÖN HYVEISTÄSI? EI HÄTÄÄ, SILLÄ

SYNTESTAATTORI

UUDEN VUOSITUHANNEN HÄMMÄSTYTTÄVÄ SENSAATIO TUTKII SYDÄMESI SALAISUUDET HELPOSTI, NOPEASTI, TEHOKKAASTI JA HUOMIOTA HERÄTTÄMÄTTÄ

VASTAAT VAIN KOLMEENKYMMENEEN KYSYMYKSEEN JA PAINAT TUTKI MINUT -PAINIKETTA, NIIN SAAT AIVAN OMAN SYNTI- JA HYVEPROFIILISI!

Synnit ovat vakavia asioita, joten niitä on järkevää pohdiskella myös huumorin valossa.

Siksi tämän automatisoidun syntitestin eli SYNTESTAATTORIN käyttäjän ensimmäinen sääntö onkin, ettei hän suhtaudu siihen liian vakavasti. Tämä koskee sekä testin kysymyksiä että sen tuloksia.

Tietokone ei ajattele vaan toimii noudattaen sokeasti siihen asennettuja ohjelmia. Ihmiselläkin on rutiininsa, mutta hän myös kykenee ylittämään ne. Meistä useimmat ovat esimerkiksi sitä mieltä, että valehteleminen on moraaliselta kannalta moitittavaa. Mutta entäs jos pedofiili tiedustelee lastentarhan osoitetta tai mustasukkaisuudesta murhanhimon partaalle harhautunut mieshenkilö entisen tyttöystävänsä olinpaikkaa? Sitä, joka tällaisessa tilanteessa menee muitta mutkitta paljastamaan totuuden, on syytä pitää joko pelkurina tai täydellisenä pölkkypäänä.

Moraalilla on sääntönsä (esim. "älä valehtele"), mutta niitäkään ei tule noudattaa sokeasti vaan harkiten. Jos olet ajatteleva ihminen, eräisiin kysymyksiimme Sinun on varmasti vaikea vastata, koska ratkaisusi voisi olla erilainen tilanteesta riippuen. Mutta koska testiimme ei tule suhtautua liian vakavasti, ehdotamme että valitse ensimmäisen mieleen juolahtavan vaihtoehdon. Voit jatkossa kokeilla eri vastausvaihtoehtoja toistamalla testin niin monta kertaa kuin vain ikinä haluat.

Kuka sitten on päättänyt, mitä syntiä tai hyvettä esimerkiksi kolmannen kysymyksen toinen vastausvaihtoehto ilmentää? Arviointityön on suorittanut joukko ohjelman teossa mukana olleita. He ovat koettaneet tehdä tämän parhaan kykynsä mukaan samalla ymmärtäen, että joku toinen raati olisi päätynyt toisenlaisiin ratkaisuihin.

Jatka