Iso KIITOS Ralliradiolle!

Olen kuunnellut netin kautta myös muiden rallien radioita, mutta tämä on kyllä paras. Iso Kiitos tosiaan teille. Sen huomaa, että olette vuosikausia tehneet sitä. Kaikki sujuu loistavasti ja kuuntelija pysyy ajan tasalla.

KIITOS!

Kiitokseni

Kiitän itse myös erittäin onnistuneesta ralliviikonlopusta. Kuuntelin netin välitse jo kolmantena vuonna peräkkäin eikä ralliradion laatu pettänyt tänäkään vuonna. Hauskaa että saatiin webkamera mukaan tarjontaan. Toivottavasti olette äänessä jälleen vuoden kuluttua samalla taajuudella tai näin netin välitse.

Kiitos

Ralliradio oli taattua loistokamaa, mutta kuuluvuus välillä heikko. 99.3 olisi kuulunut joka paikassa, mutta 87.6 tuotti ongelmia varsinkin Jämsän seudulla. Harmi, ettei 99.3 taajuutta saatu ralliradion käyttöön koko rallin ajaksi.

Taajuusongelmasta

Cylon on oikeassa: 87,6 MHz lähetin Jyväskylän Roninmäen mastossa on heikompitehoisempi, kuin Radio Keski-Suomen varsinainen 99,3 lähetin samassa mastossa. Kolme vuotta sitten tehdyn Yleisradion radiouudistuksen jälkeen Radio Keski-Suomi menetti tuon taajuuden itsenäisen hallinnan. Siihen saakkahan Ralliradio kuului kirkkaasti tuolta taajuudelta ilman poikkeamia muihin ohjelmiin. Radio Suomella oli tuolloin oma taajuus - juuri tämä 87,6 jota Ralliradio nyt lainaa YLE Puhe -kanavalta kisan ajaksi.

Nyt Ralliradion tuottava YLE Radio Keski-Suomi 99,3 on osa Radio Suomen alaista 20 maakuntaradion verkkoa. Se lähettää 20 erilaista alueohjelmaa arkipäivisin kello 6.30-17.30 ja lauantaisin kello 7-12. Ilta- ja yöaikoina, lauantaina puolen päivän jälkeen ja koko sunnuntain taajuuksilla on äänessä isäntäkanavan Radio Suomen valtakunnallinen ohjelmisto.

Täällä Radio Keski-Suomessa elämme tietysti toivossa, että saisimme jatkossa lisää lähetystehoa Ralliradiolle. Taajuuksia ei tosin ole helposti tarjolla, joten ongelma on kinkkinen. Tekniikan kehittyminen tosin voi tuoda tullessaan aivan uusia mahdollisuuksia lähettää Ralliradion ohjelmaa. Neljättä vuotta käytössä ollut Ralliradion nettistriimaus on vuosi vuodelta lisännyt suosiotaan. Jo nyt on mahdollista kuunnella nettistriimausta kännykän avulla ja tekniikkaa kehittyy edelleenkin huimaa vauhtia.

Podcasting on myös mielenkiintoinen keksintö radio-ohjelmien jakeluun ja mitä mahtaakaan tarjota digitelevision kehittyminen? Voi olla sangen mahdollista, että digitelevisiosignaalin sekaan saadaan upotettua vähän tilaa vievä Ralliradio - ja mikä hienointa - vaikka koko maahan.

Tämän vuoden Ralliradion kuumin uutuus on tämä mielettömän upea nettiyhteisö. Siitä suuri kiitos ja kunnia kuuluu YLEn uusien palvelujen päällikölle Tuija Aallolle, joka huolehti yhteisön synnystä ja kehittymisestä rallin aikana täällä Jyväskylässä yhdessä oman webbarimme Marika Paason kanssa. Tuija on näissä tulevaisuuden visioissa paljon pidemmällä kuin minä, joten pyydänpä häntä kirjoittamaan näkemyksiä miten Ralliradioa voidaan jatkossa levittää entistä tehokkaammin juuri sitä haluaville.

Pannaanko pakettiin vai nautitteko tässä?

Kops, otan Arvon heittämän pallon lennosta, mutta vain pukatakseni sen heti takaisin teille, arvoisa ralliyleisö. Miten te haluaisitte nauttia ralliradionne ensi vuonna?

Ihan perinteiseen malliinko fm-signaalina korvalappuradioonko ja streaming-formaatissa omalla koneella tahi kännykästä nautittuna vaiko mahdollisesti Arvon väläyttämänä digi-tv-audio-lähetyksenä vaiko suorastaan mobiili-digi-tv-audiona ... (luettelen tässä vain periaatteessa teknisesti mahdollisia jakeluteita, nämä eivät missään nimessä ole mitään olemassa olevia suunnitelmia, huom.!). Vai saisiko ralliradiota ensi vuonna olla jossakin muussa muodossa, jos, niin missä?

Kiitos ralliradiolle!

Ainakin näin netin kautta on toiminut ihan hyvin.Ajantasalla on pysynyt hyvin ja kyllä huomaan että studiossa asiat osataan hoitaa vuosien kokuksella.

Kännykän kautta

Kännykkä idea on kyllä hyvä, mutta ongelmana on hinta. Jos rallia seurataan taas 4 päivää niin lasku voi olla melkoinen.

Nautitn tästä.

Eli kiitokset ralliradio tiimille minunkin puolesta!!!
Minäkin olin linjoilla nyt kolmatta vuotta näin netin välityksellä.
Alku vaikeuksien (torstai pätkimisien) jälkeen yhteydet pelaisi hyvin, tosin äänen laatu WindowsMediaPayerilla ei ollut paras mahdollinen mutta toimeen tuli. Minun tapauksessani kun alan seurata
ko. rallia varaan viikonlopun sen kuunteluun ja olen paikalla eli nettiradio on hyvä ratkaisu toinen joka tuntuisi sopivalta on Digi-tv-audio lähetys.Siis kuuluisiko se ympäri suomen digi tv:n kautta?
Kuten Cylon totesi niin mobiili ratkaisut on "tavallisille" käyttäjille varmaan kalliita. Olettaisin että niille jotka ovat paikalla reitin varressa paras ja edullisin ratkaisu on radion kautta tuleva lähetys.

Korvaamaton tietokanava

Pätkän varressa rallin kokonaiskuva välittyi käytännössä juuri ralliradion kautta. Väliaikoja, kuskien kommentteja ja kaikkea mahdollista ja mahdotonta infoa puski taskuradiosta kiitettävästi. Siksi FM-lähetys pitäisi mielestäni olla ralliradion pääasiallinen muoto. Nettiradio on varmasti hyvä globaali väylä myös, mutta paikan päällä nilkkoja myöten mudassa kahlaavaa rallifanaatikkoa se ei juuri lohduta..

millä nettisivulla

millä nettisivulla ralliradiota pysty kuunteleen tänä vuonna???ja entä tarviko siihen ladata mitään??