Kuvatuomareilla jo nyt hiki...

Rallin jälkeisen maanantain pidin vapaata, mitä nyt salaa kotona ähräsin näillä sivuilla. Tänään radion aamujuonnon jälkeen huhkimme Marikan kanssa rallikuva@yle.fi -osoitteeseen tulleita kuvia tänne gallerioihin. Huh, mikä urakka! Ensin pitää kuva ja kuvaajan tiedot tallentaa kiintolevylle ja sitten sieltä julkaista kuvat yksi kerrallaan yhteisögalleriaan.

Tiistaina saatiin näkyviin yli 1.300 kuvaa, mutta vielä on kuvia sähköpostikannassa. Osa kuvien lähettäjistä hermoili, että miksei kuvia näy gallerioissa. Osa jopa lähetti kuvansa uudestaan, joka vain lisää tuskaa täällä päässä. Kaikenkaikkiaan kuvia on tullut reilusti yli 2.000. Kaikkia emme pysty julkaisemaan gallerioissa. Hyvät kuvat toki julkaistaan. Jotkut ovat lähettäneet kisaan jopa kymmeniä kuvia. Näissä tapauksissa valikoimme kuvista muutaman parhaan ja tallennamme loput säilöön.

Marikan kanssa mietimme, että ehdimmekö saada tuomaristolle pari sataa parasta kuvaa näytille ennen ensi maanantain tulostenjulkistamista. Jos oikein meinaa hiki tulla, pidätämme itsellämme oikeuden jatkaa arviointiaikaa, sillä kaikki kuvat on käytävä tasapuolisesti läpi. Viimeisen sanan tuomaroinnissa sanoo puheenjohtaja, ammattikuvaaja Marko Mäkinen. Onneksi hän on hyvähermoinen kaveri.

Jatkossa kuvia kannattaa ottaa vastaan vain tämän yhteisön kautta. Kun jokainen kuvaaja julkaisee itse kuvansa täällä, ne ovat paljon nopeammin kaikkien nähtävillä. Yhteisön kautta julkaistuissa kuvissa ovat otsikot ja kuvakertomuksetkin värikkäämpiä. Liian monissa sähköpostikuvissa subjektina/otsikkona oli vain rallikuvakisa. Otsikkoon olisi huoletta voinut läväyttää kuvan nimen.

Kuvakisan tasosta välikommenttina todettakoon, että perinteisiä auto tulee ja menee kuvia on tolkuton määrä. Monenlaisia kaatokuvia on kertynyt myös kiitettävästi. Hämmästyttävää on, että joissakin kaatotilanteissa "mälli" on samaan aikaan kuvattu usealta eri suunnalta. Kuvia rallin tunnelmista ja oheisjutuista tuli aivan liian vähän - onhan Neste Rallin mottona "enemmän kuin ralli".

Kaiken kaikkiaan gallerioissa on jo tälläkin hetkellä parisataa mainiota kuvaa. Lisää tulee vielä jonkin verran. Varmaa on, että 50 parasta kuvaa löytyy ja palkitaan.

Sen verran vielä heitän toivetta, että kun äänestätte ja kommentoitte kuvia, niin runoilkaa kommentteihin muutakin kuin "ihan kiva" tai "hyvä kuva". Perustellummat kommentit ovat aina painavampia ja niistä saattaa saada jopa bonuspisteitä ;-)

Näihin kuviin ja näkymiin!

Rallikuvat

No huh huh. Voi olla savotta. Ei käy yhtään kateeksi ;)

Hyvä että saatiin enemmän kuvia kuin viime vuonna. Jotkut tosin olisivat voineet miettiä ennen kuvien lähettämistä, onko tässä mitään hienoa taikka edellytyksiä 50 parhaan joukkoon. Varsinkin silloin, jos kuvat lähettää sähköpostin kautta.

Yritän ainakin itse parantaa tapojani kuvien kommentoinnin suhteen. Perinteisiä "ralliauto tulee" kuvia on kuitenkin aika vaikea yrittää kommentoida laajasti, jos niissä ei ole mitään erikoista.

Onnea kuvien purkamisen suhteen, toivottavasti saadaan kuvat kohtuullisessa ajassa nettiin. Niin kuin sanoitte, kymmeniä samanlaisia kuvia tuskin kannattaa alkaa purkamaan nettiin.

Onnea teille!!

On teilläkin urakkaa!! Mä lähdenkin torstaina viikoksi etelään ja muistelen teitä sitten oikein lämmöllä kun olen siellä!! Ja kun tulen takas suomeen ryntään heti koneelle ja katson oisinkos saanu mitään palkintoja, edes säälista =)

PS. Ensi vuonna kiusaan taas teitä lähettämällä lisää kuvia, yllätys yllätys RALLIAUTOISTA!!