Ralliradion kolme ulottuvuutta

Vuoden 2007 Neste Oil Rallissa Yleisradio palvelee rallin ystäviä kolmella tasolla: kisa-alueella, koko Suomessa ja maailmanlaajuisesti netissä. Tanakimman rallipaketin tarjoaa Radio Keski-Suomen perinteinen Ralliradio taajuudella 99,3 MHz. Täyden palvelun rallilähetys kuuluu MM-rallin kilpailualueella 2.-5. elokuuta. Ralliradio selostaa koko kisan torstain testierikoisesta aina sunnuntain palkintojenjakoon saakka. Tänä vuonna Ylen uutistarjonta Ralliradiossa räätälöidään normaalia tiiviimpänä rallin rytmien mukaan.

Lucky You. Vuoden 2004 rallikuvakisan kakkonen. Kuvaaja:Marko Kytömäki. Valtakunnallinen Radio Suomi virittäytyy rallitunnelmaan jo tiistai-iltana 31. heinäkuuta. Kolmituntinen ralli-ilta alkaa kello 19.03. Luvassa on runsaasti haastatteluja ja studiovieraita. Yleisö voi osallistua ohjelmaan puhelimella ja sähköpostilla. Ralliviikonloppuna Radio Suomi seuraa MM-rallia useissa suorissa erikoislähetyksissä ja Urheiluradioissa. Rallin ohella Radio Suomen urheilun superviikonlopussa seurataan Kuninkuusraveja Kouvolassa ja Kalevan Kisoja Lappeenrannassa.

Ralliradio raikaa maailmanlaajuisesti netissä

Ralliradion kuuntelu varsinaisen rallin aikana 2.-5.8. onnistuu ympäri maailman Radio Keski-Suomen rallisivuilla. Tänä vuonna nettikuuntelun lisenssimäärää nostetaan, jotta kaikki halukkaat voivat kuunnella rallia. Kuuntelua helpottaa myös se, että Ralliradion netti ei hiljene musiikkikappaleiden ajaksi.

Ralliradion nettisivut on avattu reilusti ennen rallia, ja sivuilta löytyy tekstiä, ääntä ja kuvaa MM-ralliin liittyen. Radio Keski-Suomen suora lähetys avataan vauhtiviikon kunniaksi netissä kuultavaksi maanantaina 31.7. kello 6. Nettistriimaus jatkuu rallin loppuun saakka.

Radion ohella tärkeä varuste rallipoluilla on digikamera tai kännykamera. Ralliradion digikuvakisa tulee taas ja palkitsee parhaimmat rallikuvat ja -videot. Kuvakisan säännöt ja ohjeet löytyvät täältä Ralliradion nettiyhteisöstä Kuvakisan säännöt -linkin takaa.

Mitenkähän on tuon ralliradion laita tänä vuonna?

Tuo Radio Suomi kuullostaa aika pahalta yhtälöltä, että luvassa taitaa olla uusintaa viimevuodelta :(

Mutta onkos tämä nettiradio nyt sitten se parempi vaihtoehto mistä ei tarttisi perhokalastusta oppia vaan saisi sitä rallitohinaa aamusta iltaan katkeamatta? Nykysellään tuota nettiradiota voi kuunnella siis puhelimellakin niin voisi sen tavan radion jättää historian hyllylle pölyyntymään.

Milläs streamilla se tulee nettiin, jotta osaisi alkaa metsästelemään oikeata softaa luuriin? Mikäli jollakin on linkkejä noille ohjelmille, niin laittakaa tänne vaan.

Mallit Nokia, sonyerkki jne..

Viime vuodesta on otettu opiksi :)

Tänä vuonna valtakunnallisia lähetyksiä ei ole niin paljoa kuin viime vuonna. Lisäksi uutisnälkää palvelemaan hommasimme oman uutistoimittajan jotta emme ole sidottuja valtakunnan lähetysaikoihin. Back to roots sekä siihen vähän suolaa ja pippuria niin tulee kaikkien aikojen Ralliradio :)

"Asialliset hommat hoidetaan ja muuten ollaan kuin
ellunkanat."

Oli se kyl viimevuonna surkeeta toimintaa

Pätkät on käynnissä, ja pitäs saaha tietää tuloksia, niin puhutaan jostain Unkarilaiseta kansanmusiikista tai muusta jonniinjoutavasta...

Arvoisa "putkis82"... Jos

Arvoisa "putkis82"... Jos nyt ei kuiteskaan enää vanhoja mummoja kaiveta haudasta esiin vaan keskitytään täysillä uusiin haasteisiin :) Kuten Marko totesi, Ralliradio palvelee 2007 taatusti paremmin kuin viime vuonna. Se on kuitenkin todettava, että rallin joka sekunti ei kuulu livenä tuutista. Yleisradion velvollisuuksiin kuuluu uutisoida myös muuta maan ja maailman menoa. Tänä vuonna se tehdään joustavasti ja elastisesti, kun YLE 24 uutistoimittaja Aki Laine saapuu Jyväskylään toimittamaan Ralliradioon räätälöityjä uutisia. Samainen Aki on aikoinaan kunnostautunut myös MM-rallin selostajana Jyväskylän radioaalloilla. Tavoitteena on, että uutiset sijoitetaan tiiviinä paketteina rallin kiihkeiden hetkien lomaan.

Tänä vuonna rallin kanssa samana viikonloppuna ovat Kalevan Kisojen 100 vuotisjuhlakisat Lappeenrannassa ja Kuninkuusravit Kouvolassa. Näidenkin huippukohdat pyrimme välittämään keskisuomalaisille. Asuuhan täällä ympäri vuoden lukuisa määrä sellaisiakin, joita ei ralli kiinnosta pätkääkään, mutta Pitkämäen dramaattiset keihäskaaret sitäkin enemmän. Ralliradiohan "anastaa" yhdeksi viikonlopuksi keskisuomalaisilta heidän oman maakuntaradion kanavan, joten sekin on huomioitava ohjelmistosuunnittelussa. Sellainen tuskin koskaan toteutuu, että Ralliradiolla olisi joskus ihan ikioma kanava... Haaveillahan toki saa ;)

Sekin pitää vielä muistaa, että jos Ralliradio tulisikin jonkun kaupallisen kanavan kautta, niin selostus keskeytyisi kerran vartissa viiden minuutin mainoskatkoihin.

Terveisin Arvo

"Ralli se on mun rattoni, mutta muitakin rattoja onneksi löytyy"

Onko totta etei v-p

Onko totta etei v-p turpeinen ole tänä vuonna mukana??Jos on totta niin minkä takia??

Ralliradio kännykässä..

Valitettavasti suoran lähetysstreamin kuunteleminen kännykällä ei vielä nykyään kovin helposti onnistu, (paitsi jos kännykässä on fm-viritin, mutta tätä arinu ei varmaankaan tarkoita).

Ralliradion stream lähetetään windows mediana. Jotta sitä voisi kännykällä kuunnella, siinä pitäisi olla wm-player joka taas toimii vain, jos puhelimen käyttöjärjestelmä on windows-pohjainen. Tällaiset puhelimet ei ole vielä kuluttajakäytössä kovinkaan yleisiä.

Hmmm.. Eikö S60

Hmmm.. Eikö S60 käyttöjärjestelmään saa moista tukea?

Kiertotiellä puhelimeenkin..

http://www.orb.com

Eli PC:lle asennetaan ohjelma, joka konvertoi Windows Media -streamin lennossa sellaiseksi mitä puhelinkin ymmärtää. Tai miksei vaikka loopilla "Perhokalastusta Juutuanjoella", jos ei vielä ole saanut tarpeekseen.

En ole kokeillut kun ei ole hlökohtaisesti tarvista; wanha fm-ralliradio lähtee mukaan reissuun taas tänäkin vuonna.