Ai joka toinen vuosi, vai?!?

Jaahas. Taas se alkaa. Ikuinen keskustelu MM-rallin tulevaisuudesta, siis. Lokakuussa odotetaan päätöksiä siitä, ajetaanko Suomessa MM-rallia vuosittain, joka toinen vuosi vai ajetaanko enää ollenkaan. Kuulostaako tutulta?

Kantaa asiaan ovat ottaneet tietysti niin rallipomot:

 FIA laittamassa MM-rallit kierrätykseen

 Mahonen uskoo Jyväskylän MM-rallin vetovoimaan

kuin muuten vain lajista kiinnostuneet ja sitä seuraavat:

 Rotaatio tulee - oletko valmis?

Kannanpa siis korteni kekoon. Minä en kyllä ymmärrä, miksi rallista pitää väen vängällä yrittää tehdä maailmanlaajuinen ilmiö. Miksi kisoja järjestetään maissa, joissa käsitteet "turvallisuus" ja "sujuvuus" tarkoittavat jotain aivan muuta kuin mihin me olemme tottuneet? Ymmärrän toki sen, että se on raha, joka puhuu mutta ehkä olisi hyvä joskus miettiä, kenelle sitä rallia ajetaan... Naiivia, myönnetään. Idealistista, tiedän sen. Nostalgista haihattelua, ehkä sitäkin. Mutta en suostu riisumaan sinivalkoisia silmälasejani.

Minusta Suomessa vain yksinkertaisesti järjestetään maailman paras MM-ralli, jota ei voi korvata. Älkää kysykö miksi, en jaksa ladella niitä iänikuisia "ammattitaitoa, kokemusta, tunnelmaa" –lätinöitä. Kyllähän te tiedätte, mistä on kyse.

Maailma muuttuu, sille ei mitään voi mutta minusta hyvistä asioista kannattaa pitää kiinni. Ja Jyväskylän MM-ralli on kaikessa ainutlaatuisuudessaan juuri sellainen, erinomaisen hyvä asia.

Saa ruoskia ja lällättää, saa myös olla samaa mieltä. Pääasia on, että asioista puhutaan.

Sanna

Ei kai

hmm. Mielestäni 12 rallin systeemi. Ja jos nyt kait on pakko jotenki hyväksyä tuo kierrätys systeemi niin ei aivan näin rajua muutosta tehtäisi. Vaan niin että 4 tai 6 ralli olisi ns vakio ralleja jotka ovat suuressa suosiossa kuljettajien ja tallien mielestä ja sellaset rallit jotka tuottavat että eivät jää miinukselle niin tälläset rallit pääsisivät vakio ralleihin jotka ajettaisiin aina esim: suomi täyttää nämä kriteerit. Sitten ne loput 6 rallia tehtäsiin kierrätys systeemillä. Koska on monta rallia jotka tuottavat miinusta ja eivät ole kovin kuljettajien mieleen/ tallien. Heillä olisi aina kaks vuotta valmistella ja etsiä sponsoreita ja muuten valmistella rallejaan. Mutta kait sitä tässäkin on jotain muttia päättäjien mielestä. (ja hivenen suomlaisen silmin kirjoitettu =)

Toivottavasti EI!

Olisi se erittäin suuri pettymys jos ei olisikaan enää mitään mitä odottaa joka vuosi. Vaikka nykyaikana kierrätetään melkein kaikkea mahdollista niin rallin vieminen Jyväskylästä joka toiseksi vuodeksi olisi melkein jo rikos. No mutta kuten tiedetään ei FIA:n jepet hirveesti höristä korviaan näin "massakansalaisen" valituksen myötä... Money talks and spectators walks.

en halua uskoa

En usko että suomen osalta tapahtuisi kierräsyspäätöstä, en halua edes uskoa. Tämän parempaa rallia ei ole missään. Ei parasta voida jättää vakiorallien joukosta pois.

Kierrätys ??

Ajatukset vähän saman suuntaiset kun rtwteamilla MUTTA kuuluisiko suomen ralli tähän 6 vakio rallin joukkoon.
Meidän mielestä kyllä mutta eiköhän jokainen ralli järjestäjä halua olla näiden 6 joukossa. Töitä tehtävä jotta ralli sujuu moitteettomasti.

Kierrätys???

Elikkäs mielestäni ehdottomasti suomi kuuluisi 6 vakio rallin joukkoon. Juuri niin varmasti on että jokainen haluaisi kuulua tuohon 6 rallin vakio kastiin. =)