Henkeä ja pekuleerausta

Jyväskylään ”rantautumiseen” on aikaa, tätä kirjoitettaessa, vajaat 3 vrk. En pysty pitämään näppejäni erossa nettiyhteisön selailusta, sillä sitä kautta ralli-ilmaa saa hengitettyä täällä Pasilassakin.
Onneksi arinu, kolsi ja Arvo_Vuorela ovat kuvanneet ahkerasti Paviljongin heräämistä HQ:ksi.
HQ= Päämaja, vaikka Mikkelissä ei rallatellakaan ;)

Tähän voisin suoraan copy-pasteta yhden viimevuotisista kirjoituksistani jossa kerroin millä tulen, siis sillä samalla baijerilaisella Niki Juuselan kyydissä. Viime vuonna en osannut pelätä kyytiä, tänä vuonna osaisin mutta en uskalla. Turvallisesti (tuleva) selostajalegenda viimekin vuonna kuljetti, joten miksi tilanne olisi nyt erilainen? ;)

Henkiseen valmistautumiseeni kuuluu, nettiyhteisön ohella, myös Keski-Suomen uutisten kuuntelu ja katselu, ralliaiheet sielläkin lisääntyvät mukavasti, TJEU. (TJEU= tsekkaa jos et usko)
Yleensäkin suosittelen tutustumaan Radio Suomen maakuntaradioiden tarjontaan, se on sitä itsensä sivistämistä mitä suurimmassa määrin.

Keskiviikon ohjelmasta en vielä osaa sanoa, toivottavaa on sydämellinen vastaanotto, niin hotellissakin kuin Radio Keski-Suomen tiloissa. Yhden tervetulotoivotuksen kyllä osaan arvata etukäteen. nykyinen JyPin huoltopiällikkö Pekka Vesamaa varmaan toteaa: ”Kato lihava poika tuli…” Se on kyllä rakkautta sillä ”hoikkana” poikana Pekka tykkää vähän harteikkaimmista miehistä. LOL
Em. henkilö ”Vesis” puolestaan kuljettaa viikonlopun aikana minun hovikuljettajaani Niki Juuselaa pitkin kaunista rallireittiä, voi Niki parka. :(

Radio Keski-Suomen rallisivuilla meikäläinen nostaa voittajasuosikiksi Sebastien Loebin, tämä vaatinee hiukan perusteluja. Vaikka kuinka kovasti toivon Bossen ja Mikon vievän kaksoisvoiton vaikkapa Jari-Matin kompatessa kolmannella sijalla on Seb vahva. Muistan kun vuonna 2001 hän ajoi ylivoimaisen voiton pikkuluokassa totesin silloin että: ”Siinä on tuleva maailmanmestari ja Jyväskylän voittaja,” nyt on Sebin aika lunastaa toinen ennustukseni. Kysymysmerkkejä Fordin menestykseen tuo uusi auto, sitä on testattu kovasti mutta… M-Sport on uudistanut autoaan vahvasti keventämällä vähän sitä sun tätä. Vaikka painoa on lähtenyt ”vain” 20 kiloa, ei se voi olla vaikuttamatta kestävyyteen, näin uskon vaikka en toivo. Jos tajunnanvirtaa jatketaan niin Jari-Matilla on yllätyksen paikka vanhemmalla ja luotettavuutensa osoittaneella autolla, nyt on vaan miehestä kiinni. Ainakin perjantaina Jari-Matti hyötyy suuresti lähtöpaikastaan ja voi olla että jokunen pohja-aika päivän aikana kirjataan hänelle.
Kärjen takana taistellaankin kovasti, etunenässä Petter Solberg, vahvoina komppaajina veljensä Henning, Dani Sordo, Chris Atkinson, suomalaiset Hänninen ja Sohlberg, ehkä myös Urmo Aava. Uskonkin että rallissa nähdään kaksi erillistä ja tiukkaa sekuntitaistelua, voitosta ja sitten pistesijoista. Tätä spekulointia voisi jatkaa loputtomiin, vaikka se hauskaa onkin, annetaan tulosten puhua puolestaan, sunnuntaina nähdään miten käy.

Näillä eväillä, Alivaltiosihteerin soidessa taustalla, Radio Suomen studiossa

Marko

Latvala

Muuten kyllä ihan samoilla linjoilla Miettisen kanssa pekuleerauksen suhteen mutta Jari-Matin tilannetta hankaloittaa se, ettei "pojalle" ole ainakaan erään haastattelun mukaan kertynyt yhtään testikilometriä Suomessa kesän aikana, josta kiitokset tallin rajalliselle budjetille. Eli voi J-M:llä mennä siihen tuntuman hakuun se perjantain lenkki - tosin kaikillahan tässä on pitkä kesäloma kisahommista takana eli voi olla yhdellä jos toisellakin kärkikuskilla askelmerkit hakusessa avauslenkillä..